Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ολ. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Καθρέφτης της Ελλάδας η Αθήνα - Στόχος, να καταστεί μητροπολιτικό κέντρο τουρισμού

Ολ. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Καθρέφτης της Ελλάδας η Αθήνα - Στόχος, να καταστεί μητροπολιτικό κέντρο τουρισμού
Οφείλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, να εκσυγχρονίσουμε το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας, επισήμανε
Βασικός μοχλός προβολής και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού πρέπει να καταστεί η Αθήνα, τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε ομιλία της στο 2ο Travel Trade Athens Workshop και Forum, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
Όπως επισήμανε η υπουργός, «η Αθήνα είναι ο καθρέφτης της χώρας. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, να εκσυγχρονίσουμε το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας».
Στόχος όλων, σημείωσε, είναι να καταστεί η Αθήνα μητροπολιτικό κέντρο τουρισμού, με αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών.
Πρόσθεσε δε, ότι «προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται πολλοί, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το τεράστιας σημασίας έργο που γίνεται στο Φαληρικό Δέλτα, με την κατασκευή της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Λυρικής Σκηνής και του περιβαλλοντικού πάρκου».
Η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ακόμη ότι το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την Αθήνα στοχεύει στην κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας ότι «αποφασίσαμε να βάλουμε και πάλι την Αθήνα στον χάρτη διεθνών εκδηλώσεων. Η Αθήνα να γίνει και πάλι, πόλη θετικών ειδήσεων».
Μάλιστα, ανέφερε ότι την «επόμενη εβδομάδα, φιλοξενούμε στην Αθήνα και τους Δελφούς το διεθνές συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας κινηματογραφιστών, όπου οι μεγαλύτεροι διευθυντές φωτογραφίας του κόσμου θα βρίσκονται στην πόλη μας».
Τέλος, αναφερόμενη στους στόχους για το 2014 η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι σε αυτούς συγκαταλέγεται η συνέχιση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση της επιτυχημένης πορείας του 2013.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, «θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της χώρας, η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης