Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intracom - Οριακά θετική για τη μητρική, στα 100 χιλ. ευρώ, η επίδραση από τη μεταβίβαση του 49% της Intracom Telecom

tags :
Intracom - Οριακά θετική για τη μητρική, στα 100 χιλ. ευρώ, η επίδραση από τη μεταβίβαση του 49% της Intracom Telecom
Από τη μεταβίβαση δεν θα επηρεαστούν τα στοιχεία Ενεργητικού και Παθητικού της μητρικής και του ομίλου
Σε διευκρινίσεις σχετικά με την πώληση του 49% της Intracom Telecom προχώρησε η Intracom, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία αναφέρει τα εξής:
α) αποσαφηνίζει ότι για την αγοραπωλησία των 3.802.623 μετοχών της Intracom Telecom, έχει συμφωνηθεί τίμημα ποσού €35.000.000,00 καταβλητέο σε μετρητά καθώς και επιπλέον ωφέλεια της Εταιρίας, ποσού €12.000.000,00 από εκχωρούμενες σε αυτήν απαιτήσεις.
Επαναλαμβάνεται ότι, όπως αναφέρεται και στην από 24.04.2014 Ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται, μεταξύ άλλων, στη λήψη των απαραίτητων εταιρικών εγκρίσεων.
Προς τούτο η Εταιρία έχει ήδη προβεί στη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, προκειμένου αυτή να εκτιμήσει, αξιολογήσει και, αφού λάβει υπόψη της τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις της εν λόγω συναλλαγής, σε συνδυασμό με τη σημερινή οικονομική συγκυρία, εν τέλει, ως το πλέον αρμόδιο όργανο, αποφασίσει σχετικά με την ως άνω αγοραπωλησία, περιλαμβανομένου και του τιμήματος αυτής.
β) γνωστοποιεί ότι από τη μεταβίβαση της συμμετοχής στην Intracom Telecom, δεν θα επηρεαστούν στο σύνολό τους τα στοιχεία του Ενεργητικού και του Παθητικού, τόσο της Μητρικής Εταιρίας όσο και του Ομίλου Intracom Holdings (λόγω ενοποίησης της μεταβιβαζόμενης εταιρίας με την μέθοδο της Καθαρής Θέσης).
Για την Εταιρία και τον Όμιλο, η μεταβολή θα αφορά τη σχεδόν ισόποση αντικατάσταση ενός στοιχείου Μη Κυκλοφορούντος Ενεργητικού με άλλα στοιχεία Κυκλοφορούντος Ενεργητικού.
Όσον αφορά το αποτέλεσμα, η επίδραση από τη μεταβίβαση της Intracom Telecom θα είναι οριακά θετική (€ 100 χιλ. περίπου) για τη μητρική εταιρία, ενώ για τον Όμιλο στην παρούσα χρονική στιγμή δε μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς, λόγω της μη οριστικοποίησης των αποτελεσμάτων της Intracom Telecom για την περίοδο 1.1.2014 έως την ημερομηνία μεταβίβασης.
Αναμένεται όμως, με βάση τα εκτιμώμενα μεγέθη, ότι δεν θα επηρεασθούν σημαντικά τα αποτελέσματα του Ομίλου Intracom Holdings.
γ) διευκρινίζει ότι με την ως άνω μεταβίβαση τερματίζονται οι εκ της άσκησης του δικαιώματός της προαίρεσης (put option) για την πώληση του 49% της Intracom Telecom, υποχρεώσεις και ευθύνες της Εταιρίας, ενώ αναμένεται και άρση των χορηγηθεισών από την Εταιρία εταιρικών και λοιπών εγγυήσεων υπέρ δανείων & εγγυητικών επιστολών της Intracom Telecom καθώς και απαλλαγή από οποιεσδήποτε ευθύνες σε σχέση με τη διαχείριση ή ιδιοκτησία της ως άνω εταιρίας.
Τέλος, λοιποί όροι και προϋποθέσεις για την ως άνω αγοραπωλησία θα τεθούν υπόψη των κ.κ. μετόχων στην προγραμματισμένη για τις 16 Μαΐου 2014, Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Τι ανέφερε από το πρωί το www.bankingnews.gr:

Η Ericsson πίσω από την απόκτηση του 49% της Intracom Telecom - Εικοσαπλάσιο των EBITDA της εταιρείας το τίμημα της πώλησης
Η Ericsson κρύβεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του bankingnews.gr, πίσω από την εξαγορά του 49% της Intracom Telecom, έναντι 47 εκατ. ευρώ, από «επενδυτές από το Ντουμπάι».  
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή από την πλευρά των αγοραστών έχει στρατηγικό χαρακτήρα και συνδέεται άμεσα με την Εricsson.
Η κίνηση αυτή, πάντως, αποτελεί προσωπική επιτυχία του διευθύνοντος συμβούλου της Ιntracom Holdings Κωνσταντίνου Κόκκαλη, ο οποίος διαχειρίστηκε το όλο deal.
Και αυτό γιατί το τίμημα της εξαγοράς αντιστοιχεί σχεδόν στο 20πλάσιο των προ φόρων κερδών, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του 49% της Ιntracom Telecom.
Nα σημειωθεί ότι ποσοστό 48% της Ιntracom Telecom ελέγχεται από τη ρωσική Sitronics, ενώ μερίδιο 3% από το fund Rhydra Trading (3%), το οποίο, κατά πληροφορίες, ελέγχεται από την κινεζική Huawei.
Η εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών αγοραστών.
Στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί η κινεζική Huawei, ενώ τον τελευταίο χρόνο είχαν επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για την απόκτηση περιουσιακών της στοιχείων: η σουηδική Ericsson και η κινεζική ZTE.
Με την πώληση της Intracom Τelecom και την επικείμενη πώληση της Hellas OnLine (και με τίμημα που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρὠ), ο όμιλος αποκτά σημαντική ρευστότητα, ενώ πλέον αποχωρεί τόσο από την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όσο και από τη σταθερή τηλεφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης