Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Στουρνάρας με τις συνεχείς διαρροές του εξευτελίζει την κυβέρνηση και τον θεσμό της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο Στουρνάρας με τις συνεχείς διαρροές του εξευτελίζει την κυβέρνηση και τον θεσμό της Τράπεζας της Ελλάδος
Αντί να ασχολείται με το πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα και τα νέα μέτρα λιτότητας….παίζει παιχνίδια με την ΤτΕ
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο σημερινός υπουργός οικονομικών με τις συστηματικές του διαρροές και τις βλέψεις του για την ΤτΕ βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση και τον θεσμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Βλάπτει την κυβέρνηση γιατί εμφανίζεται ως ο κεντρικός υπουργός που προσπαθεί άρον άρον να διασφαλίσει το επαγγελματικό του μέλλον….εκτός κυβέρνησης.
Ο Στουρνάρας κατά δήλωση του πρόσφατα είχε επισημάνει ότι «θα δώσει την μάχη του χρέους» και ότι δεν ενδιαφέρεται για την ΤτΕ και ξαφνικά πάλι διαρρέει ότι ενδιαφέρεται για την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Στουρνάρας στο παρελθόν είχε διαρρεύσει ότι ενδιαφέρεται για την ΤτΕ και χρειάστηκε η παρέμβαση Σαμαρά ώστε να ανακαλέσει καθώς έπληττε την κυβέρνηση.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο άνθρωπος του Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ο άνθρωπος που δεν συμπαθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος κρατάει σε ομηρία την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Παράλληλα ξευτιλίζει την διαδικασία καθώς εμφανίζεται η θέση του διοικητή της ΤτΕ να καθορίζεται όχι από το γενικό συμφέρον αλλά ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα του Γιάννη Στουρνάρα.
Ποιος αποφασίζει ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός ή ο Στουρνάρας ποιος θα είναι διοικητής της ΤτΕ;
Με ποιο πρόσχημα θα αποφασίσει να αντικαταστήσει ο Σαμαράς τον Προβόπουλο στην ΤτΕ όταν η ΕΚΤ, ο SSM και όλα τα στελέχη της Τρόικα αναγνωρίζουν ως ικανότατο τον Προβόπουλο;
Ο Σαμαράς θα αντικαταστήσει τον Γ. Προβόπουλο τον διοικητή της ΤτΕ που κατάφερε με επιμονή να περάσει την θέση της ΤτΕ στις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και όχι του ΔΝΤ που έκανε λόγο για 3πλάσιες κεφαλαιακές ανάγκες;
Αν ο Σαμαράς αδειάσει τον Προβόπουλο θα πρόκειται για πράξη πολιτικής ανεντιμότητας μόνο και μόνο για να βολευτεί ο Στουρνάρας.
Ο Στουρνάρας δεν θέλει να πάει στην ΤτΕ για να προσφέρει έργο αλλά για να βολευτεί για 6 χρόνια σε μια δημόσια θέση καθώς βλέπει ότι η κυβέρνηση θα έχει σύντομα πρόβλημα.
Ο Στουρνάρας κοιτάει ιδιοτελώς το συμφέρον του και όχι το δημόσιο συμφέρον και με τρόπο προκλητικό διαρρέει ότι θα πάει στην ΤτΕ.
Αν αυτό συμβεί θα πρόκειται για γελοιοποίηση του θεσμού, θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα κυβερνάται από κλίκες κολλητών που λυμαίνονται την εξουσία, θα αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση δεν θέλει δίπλα της τους ικανούς αλλά τους κολλητούς.
Θα είναι πράξη παρακμής , θα είναι πράξη όνειδος, θα είναι πολιτική αλητεία.
Ο Στουρνάρας με τον τρόπο με τον οποίο κινείται δεν αναγνωρίζει τον έργο του Γ. Προβόπουλου.
Ο Στουρνάρας όχι μόνο είναι ακατάλληλος για την θέση του διοικητή της ΤτΕ αλλά και επικίνδυνος για το τραπεζικό σύστημα καθώς βάζει πάνω από όλα το προσωπικό συμφέρον.
Να μην περάσει αυτή η εκτρωματική κατάσταση.

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Τρίτη 29 Απριλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης