Τελευταία Νέα
Οικονομία

Όλγα Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Καθοριστική η συμβολή του τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας

Όλγα Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Καθοριστική η συμβολή του τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας
"Το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά για την Ελλάδα"
Τη δυνατότητα του τουριστικού τομέα να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας επανέλαβε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση-συνάντηση με τους διαπιστευμένους πρέσβεις των  ξένων κρατών στην Ελλάδα.
Ειδικότερα σημείωσε ότι σήμερα ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει το 16,5% του ΑΕΠ και το 18,5% της συνολικής απασχόλησης της χώρας.
«Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο αφίξεων που ανήλθαν σε περίπου 17,9 εκ. επισκέπτες όσο και σε έσοδα που ανήλθαν σε περίπου 11,7 εκ ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.
Μάλιστα εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υπουργός Τουρισμού στη συνέχεια παρουσίασε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο δράσης του ελληνικού τουρισμού, που βασίζεται σε τέσσερεις βασικούς άξονες:
Πρώτος. Ανάπτυξη σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό, με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού (θαλάσσιος, ιατρικός, θρησκευτικός, αθλητικός και συνεδριακός τουρισμός).
Δεύτερος.  Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και διευκόλυνση των επενδύσεων, με αξιοποίηση των κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ.
Τρίτος.  Διασφάλιση της ποιότητας στις τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες της χώρας.
Τέταρτος. Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.
Η κ. Κεφαλογιάνη αναφέρθηκε επίσης στο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών του υπουργείου είναι η διαμόρφωση ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος στο τομέα του τουρισμού.
Στόχος –είπε - είναι η προσέλκυση και η διευκόλυνση επενδύσεων, μέσω ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου και  της  απλοποίησης των σχετικών διαδικασιών.
Επίσης πρόσθεσε ότι δίνεται έμφαση σε νέες μορφές τουριστικών επενδύσεων, όπως είναι τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης