Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεργασία ΟΛΠ - Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά προς ενίσχυση της επισκεψιμότητας των επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά

Συνεργασία ΟΛΠ - Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά προς ενίσχυση της επισκεψιμότητας των επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά
Η αξιοποίηση των ευκαριών θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά, τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου
Να συνεργαστούν, προκειμένου να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα των επιβατών κρουαζιέρας στον Πειραιά, συμφώνησαν ΟΛΠ και Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, σε συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι του Οργανισμού και του Συλλόγου, Γ. Ανωμερίτης και Ν. Μανεσιώτης αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν συνεργίες, όπως η εφαρμογή «Go Piraeus», το τουριστικό τρένο, η σήμανση προς τα αξιοθέατα και το εμπορικό κέντρο της πόλης, η προβολή της πειραϊκής αγοράς κ.ά.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, «διαπιστώθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη το λιμάνι του Πειραιά να κρατήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, με παράλληλη παραχώρηση επιμέρους λειτουργιών του σε εταιρείες ή ομίλους εταιρειών, που διαθέτουν τεχνογνωσία στην διαχείριση λιμανιών, ανάλογα με την εξειδίκευσή τους.
»Οι σύνθετες δραστηριότητες του Λιμένα Πειραιά -εμπορευματικός λιμένας, λιμένας κρουαζιέρας και λιμένας ακτοπλοΐας - επιβάλλουν αυτές οι εξειδικευμένες λειτουργίες να παραμείνουν όλες ζωντανές, προς όφελος τόσο του Λιμανιού, όσο και της πόλης, αλλά και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της».
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, διαπιστώθηκε η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας των δυο πλευρών, για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των ευκαιριών, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά, της αγοράς και του Λιμανιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης