Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κεφαλογιάννη (υπ.Τουρισμού) – Αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού το 2014

Κεφαλογιάννη (υπ.Τουρισμού) – Αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού το 2014
Στα 18,5 εκατομμύρια αφίξεις και στα 13 δις ευρώ έσοδα ο στόχος του ΣΕΤΕ
Την αισιοδοξία της ότι και το 2014 θα είναι μια θετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας πως το στοίχημα είναι η Ελλάδα να παραμείνει σε ανοδική τροχιά όπως αυτή καταγράφηκε το 2013.
Σε ομιλία της στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η κα.Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο για την αποδοτικότερη λειτουργία ειδικών μορφών τουρισμού.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα ορίσει και το θεσμικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό και τον οινοτουρισμό, με στόχο πάντα την καταπολέμηση της εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης υποστήριξε ότι ο Σύνδεσμος έχει θέσει στόχο για το 2014 τις 18,5 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις και τα 13 δισ. ευρώ έσοδα.
Επίσης ο κ. Ανδρεάδης ανάφερε ότι παραμένει ζητούμενο ένα δίκαιο, σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο.
Όπως είπε, η πρόσφατη πρόταση του ΙΟΒΕ για "flat tax" 20%, (σ.σ. ενιαίο φορολογικό συντελεστή) θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα, όπως και η μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο στο 6,5% και η περαιτέρω μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης