Τελευταία Νέα
Οικονομία

Όλγα Κεφαλογιάννη - Ο τουρισμός απέδειξε ότι διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Όλγα Κεφαλογιάννη - Ο τουρισμός απέδειξε ότι διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Ενθαρρυντικά τα μηνύματα το 2014
Με ακόμη μεγαλύτερη ένταση θα συνεχίσει το υπουργείο Τουρισμού την προσπάθεια για αύξηση των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα της ανοικτής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
«Ο τουρισμός απέδειξε ότι μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», τόνισε η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, επικαλούμενη τα επίσημα στοιχεία για το 2013. Την περασμένη χρονιά –επισήμανε περίπου 18 εκ τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Η τουριστική κίνηση παρουσίασε αύξηση κατά σχεδόν 16% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 15%.
«Στόχος μας για το 2014- πρόσθεσε- είναι να συνεχίσουμε αυτή την επιτυχημένη πορεία. Να παραμείνουμε στην κορυφή. Τα μηνύματα που έχουμε είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 αυξήθηκαν κατά 17,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, φθάνοντας στα 294,1 εκατ. ευρώ. Οι αφίξεις στο πρώτο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, κατέγραψαν αύξηση 23,2%».
«Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε σε μία ή σε δυο καλές τουριστικές χρονιές. Τα περιθώρια αύξησης της τουριστικής ροής, αλλά, κυρίως, αύξησης της κατά κεφαλήν δαπάνης, είναι μεγάλα. Η προσέλκυση επισκεπτών ανώτερης αγοραστικής δύναμης θα επιτευχθεί με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την εισαγωγή ανανεωμένων επιλογών για τους επισκέπτες μας, τη συνεχή εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού», σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη.
Απευθυνόμενη στον επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού, η υπουργός ανάφερε ότι το Υπουργείο Τουρισμού (ΥΠΟΤ) είναι σε διαρκή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται και σχεδιάζονται. Προς την κατεύθυνση αυτή, το ΥΠΟΤ προχωρά άμεσα σε ένα νέο πλαίσιο πιστοποίησης και λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή απλούστευση των διαδικασιών και μείωση των διοικητικών βαρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης