Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) – Η Ελλάδα ζητά αμοιβαία επωφελή λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) – Η Ελλάδα ζητά αμοιβαία επωφελή λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μειώσουμε τις ετήσιες χρηματοδοτικές μας ανάγκες


Την άποψη ότι η Ελλάδα επιθυμεί την εξεύρεση με τους εταίρους της μιας αμοιβαίας, επωφελούς λύσης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας λίγο πριν την έναρξη του σημερινού Eurogroup.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μειώσουμε τις ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες μας» τόνισε ο κ.Στουρνάρας, αναφερόμενος στις πληρωμές τόκων ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του χρέους της.
«Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ζημίες στους εταίρους μας. Θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή λύση» υπογράμμισε ο κ.Στουρνάρας, τονίζοντας ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και «στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου μοντέλου ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα δέκα χρόνια… θα μιλήσω για την ανάγκη να εξετάσουμε τρόπους περαιτέρω μείωσης του χρέους».
«Θα υπενθυμίσω στους συναδέλφους μου την απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 2012, να αρχίσουν οι συνομιλίες αυτές αν η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικύρωσε πρόσφατα το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για το 2013, ενώ τονίζει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη εάν δεν μειωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα το ελληνικό χρέος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης