Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Πρόκληση για τον τουρισμό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Πρόκληση για τον τουρισμό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
Κύριος στόχος του υπουργείου, η προσέλκυση και στήριξη επενδύσεων στον τουρισμό
Η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί τον κύριο στόχο του υπουργείου Τουρισμού, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ ως μεγαλύτερη πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Όπως επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη σε ημερίδα με θέμα «Τουρισμός: Μια αναπτυσσόμενη αγορά», που διοργάνωσε η Γερμανική Πρεσβεία, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, κύριος στόχος της στρατηγικής για τον τουρισμό είναι η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος.
Τα δύο αυτά στοιχεία θα σηματοδοτήσουν και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε και πρόσθεσε ότι κύριοι στόχοι μας είναι η προσέλκυση και στήριξη επενδύσεων στον τουρισμό, η βελτίωση των υπηρεσιών και ο σύγχρονος τρόπος προβολής και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Παράλληλα, επισήμανε ότι το υπουργείο είναι σε διαρκή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται και σχεδιάζονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
Επίσης, σημείωσε ότι μετά την περυσινή χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, τα στοιχεία δείχνουν ότι φέτος θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, σε όλα τα επίπεδα (αφίξεις και έσοδα) για τον ελληνικό τουρισμό.
«Τα πρώτα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο δείχνουν  αύξηση των αφίξεων πάνω από 23% και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 παρουσιάζουν αύξηση κατά 17,3%», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης