Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock - Το ράλι των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας φτάνει στο τέλος του...

BlackRock - Το ράλι των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας φτάνει στο τέλος του...
Η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο, αλλά δεν θα προχωρήσει και σε αγορές ομολόγων
Tέλος στο ράλι των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων προβλέπει η BlackRock, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.
"Το ράλι των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, το οποίο έχει οδηγήσει σε ιστορικά χαμηλά τα 10ετή ομόλογα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας πλησιάζει στο τέλος του", εκτιμούν οι αναλυτές της BlackRock.
Ποιος είναι ο λόγος; Το γεγονός πως η πλειψηφία των διεθνών επενδυτικών οίκων προβλέπει πλέον με βεβαιότητα πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο.
Άλλωστε ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη από τη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες της Bank of America Merrill Lynch, οι προσδοκίες για πρόσθετη ποσοτική χαλάρωση από την πλευρά της ΕΚΤ ήταν εκείνες που οδηγήσαν σε νέα, ιστορικά χαμηλά τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
"Τα χθεσινά σχόλια του Draghi καταδεικνύουν πως η ΕΚΤ πιθανότατα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της τον Ιούνιο, αλλά θα περιοριστεί σε αυτό το μέτρο. Πλέον είναι απίθανο η ΕΚΤ να αποφασίσει να προχωρήσει ταυτόχρονα και σε αγορές ομολόγων, ήτοι να κάνει ποσοτική χαλάρωση...", δηλώνει ο Scott Thiel της BlackRock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης