Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στουρνάρας στον Τσίπρα... «Κατά βάθος μας αγαπάτε και μας θαυμάζετε!» - Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την Ελλάδα της μονομερούς χρεοκοπίας και της δραχμής

Στουρνάρας στον Τσίπρα... «Κατά βάθος μας αγαπάτε και μας θαυμάζετε!» - Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την Ελλάδα της μονομερούς χρεοκοπίας και της δραχμής
O ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την Ελλάδα που διώχνει επενδυτές
Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα στη Βουλή, στην οποία υποστήριξε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα Ελλάδα, ενώ η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν την παλαιά Ελλάδα που χρεοκόπησε".
"Ποια νέα Ελλάδα; Με κρεμάλες όπως λέει ο κ. Παναγούλης; Με Ειδικά Δικαστήρια, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, και από κάτω τον κ. Φωτόπουλο με το θεάρεστο έργο να χειροκροτεί;", αναρωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα για την οποία μιλά ο Αλέξης Τσίπρας "είναι η Ελλάδα αυτή της μονομερούς χρεοκοπίας και της δραχμής. Η Ελλάδα όπου η οικονομία είναι το κράτος και ο κρατισμός η οικονομία. Η Ελλάδα όπου διώχνονται επενδυτές και απειλούνται με φυλάκιση δημόσιοι λειτουργοί".
"Είστε φορείς των πιο παλαιών και αναχρονιστικών αντιλήψεων", υπογράμμισε, απαντώντας στην φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ "οι μέρες σας είναι μετρημένες", ενώ εκτίμησε ότι "μόνο ως ανέκδοτο" μπορούν να εκληφθούν όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κοινωνικό μέρισμα, το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές είναι κυβερνητική επινόηση, αναρωτήθηκε πως πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπόρεσε να πείσει εκατοντάδες επενδυτές να δώσουν τις τελευταίες μέρες 15 δισ. από την τσέπη τους εμπιστευόμενοι την ελληνική οικονομία.
"Λυπάμαι γιατί κατά βάθος νομίζω ότι μας αγαπάτε και μας θαυμάζετε αλλά κάτι πρέπει να πείτε", σχολίασε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι το τελευταίο στοίχημα για να "διαψευστούν πανηγυρικά οι ιερεμιάδες της αντιπολίτευσης" είναι η οριστική διευθέτηση της βιωσιμότητας του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης