Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προκλητική δήλωση Στουρνάρα για την ΤτΕ - "Ποιες Βρυξέλλες και ποια ΕΚΤ;" - Αγνοεί επιδεικτικά τον Draghi και τον Βενιζέλο

Προκλητική δήλωση Στουρνάρα για την ΤτΕ -
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προβόπουλος θα μείνει στην ΤτΕ και ο Στουρνάρας θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών
Σε μια άκρως απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική δήλωση προέβη ο Γιάννης Στουρνάρας υπουργός οικονομικών σε ερώτηση που ετέθη από το Πρώτο Θέμα για το αν ενδιαφέρεται για την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η θητεία Προβόπουλου λήγει 20 Ιουνίου του 2014.
Ο Στουρνάρας δήλωσε «Ποιες Βρυξέλλες και ποια ΕΚΤ».
Ο Σαμαράς θα αποφασίσει μόνος του και οι άλλοι δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν, ούτε να εκφέρουν γνώμη.
Ο Draghi εμένα με ξέρει αλλά δεν θα τον ρωτήσει κανείς.
Ο Σαμαράς θα μας ανακοινώσει την απόφαση του στις 20 Ιουνίου»
Με την δήλωση αυτή ο Γ. Στουρνάρας αποδεικνύει την αλαζονική, ιδιοτελή και αντιθεσμική νοοτροπία του.
Αγνοεί επιδεικτικά την ΕΚΤ όταν ο έλεγχος των 4 ελληνικών τραπεζών θα φύγει από την ΤτΕ και θα περάσει στην ΕΚΤ.
Αγνοεί την εποπτεύουσα αρχή των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο παλαιός Πασόκος θεωρεί ότι η ΤτΕ είναι μια δημόσια υπηρεσία, στην οποία διορίζονται κολλητοί και φίλοι.
Ταυτόχρονα ο Γιάννης Στουρνάρας αγνοεί και τον Β. Βενιζέλο ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα έχει λόγο και ρόλο για το ποιος θα είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η δήλωση Βενιζέλου ήταν πολύ πιο τίμια και ξεκάθαρη σε σχέση με τα ιδιοτελή κίνητρα του Στουρνάρα.
Το εξοργιστικό είναι ότι ο Στουρνάρας, δεν θέλει να πάει στην ΤτΕ για να προσφέρει έργο, όλο το έργο το παρήγαγε ο Γιώργος Προβόπουλος αλλά σαν κλασσικός δημόσιος υπάλληλος προσπαθεί κατά τρόπο απαράδεκτο να φάει την θέση του επιτυχημένου Προβόπουλου.
Αν ο Προβόπουλος είχε αποτύχει ο Στουρνάρας θα είχε κάθε δικαίωμα να ενδιαφέρεται για την ΤτΕ.
Επειδή όμως ο Προβόπουλος πέτυχε και το έργο του ξεπερνά το έργο του Στουρνάρα αν συγκριθεί η βαρύτητα του γεγονότος ότι υπάρχει τραπεζικό σύστημα και χάριν σε αυτό υπάρχει και οικονομία….είναι λάθος ο Στουρνάρας να διεκδικεί την ΤτΕ.
Θεωρούμε ανέντιμη πράξη που εκπορεύεται από ιδιοτελή κίνητρα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ένα στόχο 6 χρόνια να αράξει στην ΤτΕ….καθώς έργο δεν θα έχει να παράξει και σαν δημόσιος υπάλληλος παλιάς κοπής να μην επιθυμεί την αξιοποίηση των καλύτερων αλλά να προτάσσει το ιδιοτελές και το προσωπικό συμφέρον έναντι του συλλογικού συμφέροντος.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προβόπουλος θα μείνει στην ΤτΕ και ο Στουρνάρας θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης