Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιμένει ο Κύπριος οικονομολόγος Χρ. Πισσαρίδης - Εσφαλμένη η γερμανική συνταγή της λιτότητας - Η περιφέρεια χρειάζεται πόρους

Επιμένει ο Κύπριος οικονομολόγος Χρ. Πισσαρίδης - Εσφαλμένη η γερμανική συνταγή της λιτότητας - Η περιφέρεια χρειάζεται πόρους
Η εσωτερική υποτίμηση δεν αρκεί για να τονωθεί η ανάπτυξη
Εσφαλμένη χαρακτήρισε εκ νέου τη γερμανική συνταγή της λιτότητας που ακολουθήθηκε στη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ο Κύπριος οικονομολόγος - βραβευμένος με Νόμπελ - Χριστόφορος Πισσαρίδης.
"Η πολιτική της λιτότητας και η άρνηση της Γερμανίας για αύξηση του πληθωρισμού στις ισχυρές οικονομίες με στόχο τη στήριξη των χωρών του Νότου κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση", ανέφερε, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα στο Μέγαρο Μουσικής, σύμφωνα με το Βήμα.
Ο κ. Πισσαρίδης εξήγησε ότι ο αποπληθωρισμός και η εσωτερική υποτίμηση στις χώρες της περιφέρειας δεν επαρκούν για την επαναφορά των οικονομιών τους σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο ίδιος ταυτόχρονα έκανε λόγο για την ανάγκη μεταφοράς περισσότερων πόρων στην περιφέρεια, όπως στο παρελθόν η Δυτική Γερμανία στήριξε την Ανατολική ή οι ανατολικές πολιτείες της Αμερικής τις Δυτικές.
«Η παρούσα κατάσταση χωρίζει την Ευρώπη στα δύο: Σε δανειστές και δανειζόμενους, δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες» υπογράμμισε ο κ. Πισσαρίδης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την φιλοσοφία που έχουν επιβάλλει σε όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης Γερμανία και Γαλλία.
«Στην Ευρώπη υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί μία γενιά λόγω της υψηλής ανεργίας» πρόσθεσε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες που πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία της ΕΕ, με τις πολιτικές τους τα τελευταία χρόνια δεν... παράγουν περισσότερη Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης