Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Θα τοποθετηθεί τουριστικός ακόλουθος στη Μελβούρνη

Ο. Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) - Θα τοποθετηθεί τουριστικός ακόλουθος στη Μελβούρνη
Με αυστραλούς πολιτικούς και ομογενειακούς φορείς συναντήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στην Αυστραλία η υπουργός
Την τοποθέτηση τουριστικού ακόλουθου στην Αυστραλία, με έδρα τη Μελβούρνη, ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ενημέρωση ταξιδιωτικών οργανισμών της χώρας.
Η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, κατά την πρώτη ημέρα της εκεί παρουσίας της συναντήθηκε στη Μελβούρνη με αυστραλούς πολιτικούς, τουριστικούς παράγοντες και ομογενειακούς φoρείς, σε εκδήλωση που οργάνωσε το ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACCI) και παραβρέθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες, ταξιδιωτικοί πράκτορες και επιχειρηματίες.
Στόχος της, όπως επισήμανε η υπουργός, είναι η Ελλάδα να προσελκύει τουρίστες όλο τον χρόνο και αναφέρθηκε στον θεματικό τουρισμό.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σύναψη διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας, τονίζοντας ότι εξαρτάται από την αυστραλιανή πλευρά.
Όσον αφορά τις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να έχουν Αυστραλοί και Ελληνοαυστραλοί στην Ελλάδα, σήμερα, επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί «μια χώρα σε ανάκαμψη που έχει λύσει πολλά θέματα γραφειοκρατίας».
Η ελληνίδα υπουργός συναντήθηκε επίσης, στο πολιτειακό κοινοβούλιο, με την εκπρόσωπο της Πολιτειακής Βουλής της Βικτώριας, Κριστίν Φάιφ, τον πρόεδρο της πολιτειακής Γερουσίας Μπρους Άτκινσον και ομογενείς πολιτικούς.
Στις συζητήσεις τους τονίστηκε η αναγκαιότητα να αναδειχθεί και ο ρόλος της Λήμνου στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατοστή επέτειο της απόβασης στην Καλλίπολη που θα γίνουν του χρόνου, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στη Μάχη της Κρήτης, ενός από τους πολλούς συνδετικούς κρίκους Ελλάδας-Αυστραλίας.
Εν συνεχεία υπήρξε συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες, στους οποίους η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για την ανάγκη προώθησης των ελληνικών προϊόντων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, μίλησε για την ιστορία και τον ρόλο της Κοινότητας, τις πρωτοβουλίες της και τις μελλοντικές επιδιώξεις της, ενώ υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας με την Αυστραλία για χορήγηση βίζας σε 500 νέους, φοιτητές 18-31 ετών, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν ένα ταξίδι στην Αυστραλία ή στην Ελλάδα, αντίστοιχα, με άδεια εργασίας αποτελεί πρωτοβουλία της Κοινότητας και άλλων ομογενειακών φορέων.
Η συμφωνία για τις βίζες θα υπογραφεί αύριο στην Καμπέρα, ενώ η υπουργός Τουρισμού θα επισκεφθεί ακολούθως και το Σίδνεϊ όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, κ.κ. Στυλιανό, τον αντιπρόεδρο της πολιτειακής κυβέρνησης Νότιας Ουαλίας αρμόδιο για θέματα τουρισμού, και τη δήμαρχο του Σίδνεϊ, Κλόουβερ Μουρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης