Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters - «Έκρηξη» στην αγορά των CDS προκαλεί η ουκρανική κρίση - Αύξηση 93% των συναλλαγών στις αναδυόμενες, στο +303% στη Ρωσία!

Reuters - «Έκρηξη» στην αγορά των CDS προκαλεί η ουκρανική κρίση - Αύξηση 93% των συναλλαγών στις αναδυόμενες, στο +303% στη Ρωσία!
Στη ρωσική αγορά των CDS, στο πρώτο τρίμηνο του 2014, οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 70 δισ. δολάρια
Ραγδαία αύξηση, έως 93%, κατέγραψαν οι συναλλαγές στην αγορά των CDS των αναδυόμενων οικονομιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, λόγω κλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, η επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης τροφοδότησε μια αύξηση έως 93% στην αγορά των CDS στις αναδυόμενες αγορές, μόνο κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2014.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η επενδυτική ένωση EMTA, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, σημειώθηκαν συναλλαγές CDS ύψους 409 δισ. δολ στις αναδυόμενες, έναντι 212 δισ. δολ ένα χρόνο νωρίτερα!
"Η εκτόξευση των συναλλαγών στην αγορά των CDS κρίνεται υγιής αφού είναι η απάντηση στην αύξηση της μεταβλητότητας των αγορών", σχολιάζουν οι αναλυτές της BNP Paribas, αποτιμώντας τα στοιχεία της EMTA.
Μόνο στη ρωσική αγορά των CDS η εικόνα έχει ως εξής: Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 70 δισ. δολάρια, ήτοι αύξηση 303% (!!) σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013.  
Σε ό,τι αφορά τη Βραζιλία, οι συναλλαγές των CDS ανήλθαν στα 72 δισ. δολάρια.
Συναλλαγές ύψους 57 δισ. δολαρίων καταγράφηκαν, την ίδια ώρα, στην τουρκική αγορά των CDS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης