Τελευταία Νέα
Οικονομία

Για υφαρπαγή των αποθεματικών του ΤΕΑΠΥΚ κατηγορούν τον Γ. Βρούτση (υπ. Εργασίας) οι βενζινοπώλες

Για υφαρπαγή των αποθεματικών του ΤΕΑΠΥΚ κατηγορούν τον Γ. Βρούτση (υπ. Εργασίας) οι βενζινοπώλες
Κάνουν λόγο για «παραπλανητικές υποσχέσεις εφησυχασμού»
Για υφαρπαγή των αποθεματικών του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) κατηγορούν το υπουργείο Εργασίας οι βενζινοπώλες, καταγγέλλοντας την αιφνίδια τροποποίηση του καταστατικού του και επικρίνοντας στελέχη του υπουργείου Εργασίας ότι παρείχαν «παραπλανητικές υποσχέσεις εφησυχασμού».
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία των βενζινοπωλών, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με «κυβερνητικό αυταρχισμό και διοικητική αυθαιρεσία» παρά την υποβολή υπομνημάτων και παραστάσεις της Ομοσπονδίας στο υπουργείο, αλλά και «παραπλανητικές υποσχέσεις εφησυχασμού των υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων», προέβη «αιφνίδια» στην τροποποίηση του Καταστατικού του ΤΕΑΠΥΚ του ΟΑΕΕ.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει «θρασύτητα» τη δήλωση του κ. Βρούτση ότι από τις διατάξεις της απόφασής του δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά προκαλείται επιβάρυνση σε βάρος του προϋπολογισμού του ΤΕΑΠΥΚ η οποία θα καλυφθεί από τα έσοδα του και θα βαρύνει τις οικείες πιστώσεις του προϋπολογισμού του.
«Η θρασύτητα αυτή συνίσταται τόσο στην αδιάφορη αντιμετώπιση του κουρέματος των ομολόγων του Ταμείου μας (70%), όσο και στην υφαρπαγή 110 εκατ. ευρώ υπό μορφή «δανείου» από τον OAEE. Στη διαμόρφωση των αποθεματικών του Ταμείου μας δεν έχει συμβάλλει ποτέ με κανένα τρόπο η Κυβέρνηση σε όλη του την ιστορία και είναι πόροι του ιδρώτα και των χρημάτων των πρατηριούχων και μόνον», τονίζεται.
Η απαξίωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του κλάδου, η επιβολή «αναξιόπιστων και επισφαλών» διαδικασιών είσπραξης εισφορών και αυθαίρετων προϋποθέσεων θεμελίωσης ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οδηγεί με βεβαιότητα στην ακύρωση της κοινωνικής ασφάλισης των πρατηριούχων υγρών καύσιμων και στην υφαρπαγή και των υπολοίπων αποθεματικών μας, τονίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης