Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Δήμος Πειραιά (τελικό) - Νίκη με διαφορά 1,95% για τον Γ. Μώραλη - Καταγγελίες μεγατόνων από Β. Μιχαλολιάκο για παραποίηση αποτελέσματος

Δήμος Πειραιά (τελικό) - Νίκη με διαφορά 1,95% για τον Γ. Μώραλη - Καταγγελίες μεγατόνων από Β. Μιχαλολιάκο για παραποίηση αποτελέσματος
Σκληρή αναμένεται η κόντρα στον δεύτερο γύρο, την Κυριακή 25 Μαίου.
(upd8)Νίκη με 1,9% για τον Γιάννη Μώραλη με 33,28% έναντι 31,33% του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τον Δήμο Πειραιά, δίνουν τα τελικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών (ενσωμάτωση 100%). 
Πρόκειται για ανατροπή, καθώς οι δημοσκοπήσεις έδιναν ξεκάθαρο προβάδισμα του υποψηφίου που στήριζε η Νέα Δημοκρατία, Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Η πραγματική μάχη όμως για τον Δήμο Πειραιά βρίσκεται αλλού και αφορά τις καταγγελίες μεγατόνων από τον νυν δήμαρχο, Β. Μιχαλολιάκο, για εκβίαση και παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Β. Μιχαλολιάκος - Eξαπολύει ευθείες κατηγορίες για εκβίαση και παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος τον Γ. Μώραλη
Για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας και παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος κατηγορεί ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.
Μάλιστα ο κ. Μιχαλολιάκος προσέφυγε σήμερα στην στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Μιχαλολιάκου, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα που αποτελούν εκλογικά τμήματα του Δήμου Πειραιώς κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας είχαν στηθεί από το συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» του Γιάννη Μώραλη τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού, που διανέμονται στους προσερχόμενους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ψηφοφόρους.
Στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και ειδικότερα έξω από τα υπ΄αριθμ. 5602 - 5616 εκλογικά τμήματα, του καταγγέλθηκε ότι άγνωστα προς αυτόν άτομα που ευρίσκονται σε τραπεζάκι του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ», κολλούσαν αυτοκόλλητα στα οποία απεικόνιζε φωτογραφία του με πράσινο-άσπρο κασκόλ και σε πράσινο φόντο με λευκά γράμματα η οποία ανέγραφε επί λέξη «ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ».
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο οι παραπάνω ενέργειες παραβιάζουν την εκλογική νομοθεσία είναι προσβλητική και για τον ίδιο.
Μάλιστα όπως υποστηρίζει υπήρχαν ψευδείς και μειωτικοί χαρακτηρισμοί για τον ίδιο παρουσιάζοντάς τον ως αντιολυμπιακό και εχθρό του θρύλου.

Η απάντηση του Γ. Μώραλη στον Β. Μιχαλολιάκο - Όχι στις φαντασιώσεις
"Δεν μπορούμε να ακούμε φαντασιώσεις", δήλωσε ο υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά Γ. Μώραλη, απαντώντας στις κατηγορίες του Β. Μιχαλολιάκου για εκβίαση και παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος.
"Ο κ. Μιχαλολιάκος να αποδεχθεί τα αποτελέσματα", διεμήνυσε ο κ. Μώραλης.
Πρέπει η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και σε δημοκρατικά πλαίσια, πρόσθεσε.
"Αναπαράγονται εύκολα συκοφαντικά σχόλια", διεμήνυσε.

Αποτελέσματα υπουργείου Εσωτερικών
Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, με ενσωμάτωση 100%, το ποσοστό του Γιάννη Μώραλη διαμορφώνεται στο 33,28% και του Βασίλη Μιχαλολιάκου στο 31,33%.
Ακολουθεί ο Θεόδωρος Δρίτσας με 17,08%, η Ελπίδα Παντελάκη με 6,69%, ο Νικόλας Κούζηλος με 5,67%, ο Βουράκης Ιωσήφ με 2,55%, ο Καλογερογιάννης Αντώνιος με 1,99%, και ο Διαβολάκης Αθανάσιος με 1,41%.

Exit Polls

Νωρίτερα, τα exit polls κατέγραφαν ευρύτερο προβάδισμα 5,5 μονάδων, με ποσοστά 33,5% - 37,5% για τον Γιάννη Μώραλη, έναντι του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον α΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών,  με ποσοστά 28% - 32%, για τον Δήμο του Πειραιά. 
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε άνοιγμα στους συνυποψηφίους του, εν όψει του δεύτερου γύρου όπου θα αντιμετωπίσει τον Γ. Μώραλη. 
Eυχαρίστησε τους αντίπαλους συνδυασμούς υποψηφίων, πλην εκείνου του Γ.Μώραλη, υποστηρίζοντας πως «δεν πρόκειται για συγχαρητήρια αναζήτησης συμμαχιών».
Δεκτός με πανηγυρισμούς έγινε στο εκλογικό του κέντρο ο Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Β. Μαρινάκη και έκανε λόγο για τον Πειραιά "νικητή".

Μώραλης - Κάναμε το πρώτο βήμα και ταράξαμε τα νερά για έναν Πειραιά νικητή
"Κάναμε το πρώτο βήμα" δήλωσε ο υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά Γ. Μώραλης, στη σκιά του σταθερού προβαδίσματος που σημειώνει έναντι του Β. Μιχαλολιάκου.
"Κάναμε το πρώτο βήμα. Ταράξαμε τα νερά. Οι δημότες αποδοκίμασαν τον Β. Μιχαλολιάκο", δήλωσε ο κ. Μώραλης.
Ταυτόχρονα κάλεσε τους πολίτες που δεν τον ψήφισαν "να τον στηρίξουν στον δεύτερο γύρο για έναν Πειραιά νικητή".
"Αφιερώνουμε στους δημότες το σημερινό αποτέλεσμα", εξήγησε ο κ. Μώραλης.

Β. Μιχαλολιάκος - Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν
"Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, ωστόσο δεν είναι σαφές ακόμη ποιος τελικά θα κόψει το νήμα της επόμενης Κυριακής".
Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλιάκος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Ξέρετε με ποιους απέναντι αγωνιστήκαμε και δώσαμε τον αγώνα μας με κανόνες δημοκρατίας και θα τον δώσουμε μέχρι τέλους".
Ευχαρίστησε τους συνδυασμούς του Θοδωρή Δρίτσα, της Ελπίδας Παντελάκη, του Σήφη Βουράκη, του Αντώνη Καλογερόγιαννη και του Θανάση Διαβολάκη.
«Δεν είναι αυτά συγχαρητήρια- προτάσεις για συμμαχίες, ούτως η άλλως εμείς απευθυνόμαστε στον ελεύθερο πολίτη Πειραιώτη που δεν παίρνει γραμμή ούτε από διαπλεκόμενα ούτε από υπουργούς και κόμματα» δήλωσε και "ευχαρίστησε" στο σημείο αυτό τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, τον Χρήστο Αγραπίδη και τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για τη στάση τους, με την οποία, όπως είπε, έδειξαν ότι «δεν είναι με τον λαό αλλά με τα συμφέροντα».
«Στην ώρα την κρίσης αποφασίζει ο καθένας με ποιον είναι» πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος Πειραιά είπε επίσης ότι θα καταστήσει την κυβέρνηση υπεύθυνη για την ήρεμη διεξαγωγή των εκλογών αυτή την εβδομάδα που ξεκινάει για ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα και για εφαρμογή όλων των νόμων.
Τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να επιτρέψει διχαστικά φαινόμενα, δήλωσε εγγυητής της ενότητας του Πειραιά και του πειραϊκού λαού και κάλεσε τους Πειραιώτες να είναι σε ετοιμότητα μάχης για τη δημοκρατία, μάχης για το ήθος στην πόλη.
Κάλεσε επίσης τα στελέχη του συνδυασμού του να μην απαντούν στις προκλήσεις τονίζοντας: "Δεν τους φοβόμαστε απλά τους αγνοούμε. Σεβόμαστε απλώς και τιμούμε τον πειραϊκό λαό και τα παιδιά μας» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους εθελοντές του συνδυασμού του".

Exit Polls

   
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ          
           
  Ποσοστό %        
           
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 31,33        
ΜΩΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 33,28      
ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 17.08        
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ 6,69        
ΚΟΥΖΗΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 5,67        
ΒΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ  2,57        
ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1,99      
ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 1,41        



     
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ    
     
Exit Poll - GPO (Mega) Ποσοστό %  
     
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 28-32%  
ΜΩΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 33.5-37,5%  
ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 18,5%-22.5%  
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ 4-6%  
ΚΟΥΖΗΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4-6%  
ΒΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ 1,5-2,5%  
ΔΙΑΒΟΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    
ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ    

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews:
Αισιόδοξος για νίκη του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» είχε εμφανιστεί το πρωί, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα».
Κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 20ό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Σήμερα ο Πειραιάς ψήφισε. Σήμερα ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.
»Έχουμε κάνει έναν τίμιο αγώνα και πιστεύουμε πως όχι μόνον ο Πειραιάς έχει αλλάξει σελίδα, αλλά οι καλύτερες μέρες έρχονται. Θέλω όλοι οι νέοι του Πειραιά, όσο περισσότεροι Πειραιώτες να ψηφίσουν σήμερα.
»Αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς και προχωράμε δυνατά», κατέληξε.
«Εύχομαι να είναι μια μέρα αλλαγής και ανατροπής για τον Πειραιά και ελπίζω οι πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να το πράξουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί ο υποψήφιος για το δήμο Πειραιά, Γ.Μώραλης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
«Ξεκινήσαμε δυναμικά πριν από 40 μέρες και είμαστε σήμερα εδώ. Ελπίζω η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγάλη» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο κ.Μώραλης.
Στο σχολείο όπου προσήλθε να ψηφίσει τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, καθώς και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης