Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) – «Μητέρα των μαχών» οι ευρωεκλογές – Όσο πιο μεγάλη η διαφορά, τόσο γηγορότερα θα τερματιστεί η μνημονιακή πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) – «Μητέρα των μαχών» οι ευρωεκλογές – Όσο πιο μεγάλη η διαφορά, τόσο γηγορότερα θα τερματιστεί η μνημονιακή πολιτική
Η αυτοδιοικητική μας επιρροή υστερεί της πολιτικής, παραδέχθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Μητέρα των μαχών» αποτελούν οι ευρωεκλογές σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπδημούλη, ο οποίος σημείωσε ότι στον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε κάποιες περιπτώσεις, το κόμμα τα πήγε πολύ καλά «στη μάχη των εντυπώσεων και από πλευράς μεγέθους».
Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον σταθμό «Στο κόκκινο», σημείωσε παράλληλα τη «μεγάλη επιτυχία της Ρένας Δούρου στην Αττική και του Γ. Σακελλαρίδη στην Αθήνα», ωστόσο παραδέχτηκε ότι «αυτοδιοικητική μας επιρροή υστερεί της πολιτικής», κάτι που όπως είπε, σημαίνει ότι «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να "ριζώσουμε" στις τοπικές κοινωνίες».
Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινοβραδινή δήλωση του πρωθυπουργού για τη σταθερότητα, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «δεν κινδυνεύει η σταθερότητα όπως λέει ο κ. Σαμαράς αλλά η μνημονιακή λιτότητα και η μονοκρατορία Σαμαρά-Βενιζέλου», ενώ επισήμανε ότι υπάρχει αλλαγή στα λεγόμενα και τη στάση του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τη σημασία των ευρωεκλογών.
Αυτό, όπως σημείωσε, οφείλεται σε δυο λόγους, «πρώτον, γιατί είδε κι αυτός τη δημοσκόπηση που δίνει καθαρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες. Δεύτερον, γιατί κατάλαβε πολύ καλά ότι υπάρχει πιθανότητα αυτή η διαφορά να διευρυνθεί κι άλλο».
Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι εκτός της αποχής, «εκείνο που έδωσε περισσότερο αέρα στα πανιά των Κασιδιάρηδων είναι το "κουκούλωμα" της υπόθεσης Μπαλτάκου από την κυβέρνηση αλλά και η θεωρία Μπαλτάκου που, παρά την απομάκρυνσή του, συνεχίζει να είναι κυρίαρχη στην πρακτική της Ν.Δ.».
Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι «όσο πιο μεγάλη είναι η νίκη του κόμματος, τόσο παραπάνω θα τρίξουν οι καρέκλες Σαμαρά-Βενιζέλου και τόσο πιο γρήγορα θα τερματιστεί η μνημονιακή πολιτική», σημειώνοντας μάλιστα ότι ακόμα και στους σχεδιασμός των επιτελείων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπάρχουν οι εθνικές εκλογές.
«Κακώς, εμφανίζεται το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στη χρονιά ως καταστροφή. Όταν κανείς φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει τη δημοκρατία ως επικίνδυνο πράγμα, τότε σημαίνει ότι αυτός δεν πάει καλά» είπε.
Τέλος, προέβλεψεότι «η «Ελιά» θα πάει άσχημα στις Ευρωεκλογές, για τη ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι δεν έχει εξασφαλίσει την εκλογή ευρωβουλευτή κι αν δεν καταφέρει να περάσει τον πήχη του 3% θα έχει πρόβλημα, ενώ για το «Ποτάμι» είπε ότι έχει πιάσει «το peak του και βρίσκεται στη φάση που αρχίζει να «ξεφουσκώνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης