Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ξεπεράσει το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ με ΠΑΣΟΚ - Ελιάς

Για πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ξεπεράσει το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ με ΠΑΣΟΚ - Ελιάς
Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί για μεγάλης ισχύος πολιτική αναταραχή
Ζήτημα πρόκλησης πραγματικού πολιτικού σεισμού θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν στις επικείμενες Ευρωεκλογές, τα ποσοστά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπεράσουν το άθροισμα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελιάς.
Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης συνασπισμού, σε περίπτωση που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσουν το άθροισμα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελιάς.
Πλέον η Κουμουνδούρου θέτει και μια ακόμη παράμετρο, εκείνη του πολιτικού σεισμού, δηλαδή της μεγάλης ισχύος αναταραχής που δύναται να προκληθεί στο ήδη ρευστό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.
To ζήτημα περί ενδεχόμενου πολιτικού σεισμού έθεσε στο τραπέζι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
"Aν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να ξεπεράσει το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και της Ελιάς, τότε θα πρόκειται για πολιτικό σεισμό", δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, μια τέτοια εξέλιξη θα είναι εκτός από πολιτικός σεισμός και πραγματικός θρίαμβος. Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχεται πως ο στόχος δεν είναι εύκολος.
"Πρωτιά έστω και με μία ψήφο είναι νίκη και αν καταφέρουμε να πάρουμε πάνω από το άθροισμα Ν.Δ. και Ελιάς – που είναι ένας στόχος όχι εύκολος – θα πρόκειται για θρίαμβο. Στις εκλογές της Κυριακής που είναι η μητέρα των πολιτικών μαχών, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και θα έχει πρωτιά με καθαρή διαφορά και στόχος μας είναι αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλη", εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.
"Πιστεύω ότι θα έχουμε καθαρή και όχι οριακή διαφορά. Είναι δύσκολο, αλλά αν καταφέρουμε να είμαστε και πρώτοι πάνω από το άθροισμα (Ν.Δ.-Ελιάς) θα πρόκειται για πολιτικό σεισμό", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης