Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπό όρους hot story η Attica bank – Υψηλότερη τιμή της μετοχής θα ευνοούσε τα σχέδια για τον καθορισμό της τιμής της ΑΜΚ των 300 εκατ

tags :
Υπό όρους hot story η Attica bank – Υψηλότερη τιμή της μετοχής θα ευνοούσε τα σχέδια για τον καθορισμό της τιμής της ΑΜΚ των 300 εκατ
Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε hot story η μετοχή της Attica bank
Με την αύξηση κεφαλαίου των 300 εκατ ευρώ η Attica bank αλλάζει ριζικά στρατηγική καθώς το ΤΣΜΕΔΕ ως βασικός μέτοχος με 50% αποφασίζει να συνεργαστεί με ξένο στρατηγικό επενδυτή ώστε η τράπεζα να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παραμείνει αυτόνομη.
Οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει αν και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει δώσει χρόνο στην Attica bank για να ανακεφαλαιοποιηθεί.
Σε κάθε περίπτωση πάντως τρεις θα είναι οι κρίσιμες παράμετροι που θα πρέπει να αποτιμηθούν σωστά
1)Το ποσοστό που θα κατέχει το ΤΣΜΕΔΕ μετά την αύξηση κεφαλαίου.
Το Ταμείο των Μηχανικών που κατέχει το 51% της Attica bank θα συμμετάσχει μερικώς στην ανακεφαλαιοποίηση που σημαίνει ότι το ποσοστό του θα υποχωρήσει περίπου στο 30% αν η συμμετοχή φθάσει στα 100 εκατ.
2)Ο ξένος στρατηγικός επενδυτής ή σχήμα μετόχων ξένων τι ρόλο θα έχουν στην διοίκηση, θα ακολουθηθεί το μοντέλο να διορίσουν τον αντιπρόεδρο και μέλη στο διοικητικό συμβούλιο ή θα έχουν περισσότερο επενδυτικό παρά στρατηγικό ρόλο;
3)Σε ποια τιμή θα υλοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου;
Πρωτίστως πρέπει να αναφερθεί ότι reverse split θα υπάρξει εκ των πραγμάτων καθώς η χρηματιστηριακή τιμή είναι χαμηλότερης της ονομαστικής αξίας στα 0,30 ευρώ.
Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αν η μετοχή της Attica bank ενισχυόταν θα εξυπηρετούσε τα σχέδια για τιμή στην αύξηση όχι 1 ευρώ που προσφάτως αναφέραμε αλλά ακόμη και 2,5 ευρώ εφόσον έχει προηγηθεί RS 10 προς 1.
Όμως για να διαμορφωθεί η τιμή στα 2,5 ευρώ σημαίνει προ RS 0,25 ευρώ.
Η Attica bank, ωστόσο θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς θα μετεξελιχθεί σε μια πλήρως εξυγιασμένη τράπεζα πως θα αντιμετωπίσει το CLP δηλαδή τα προβληματικά δάνεια ύψους  888 εκατ έως το 2016 και πως θα επιτύχει κέρδη που θα αυξήσουν την αξία της τράπεζας.
Με ένα τέτοιο σχέδιο η μετοχή της Attica bank θα μπορούσε να ανακάμψει σημαντικά.....
Υπό όρους λοιπόν η μετοχή της Attica bank θα μπορούσε να αποτελέσει hot story στο ελληνικό χρηματιστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης