Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποιοι πούλησαν μετοχές της MIG μετά την ανακοίνωση του deal με την Πειραιώς; - Στα 1,27 ευρώ η καθαρή εσωτερική αξία της MIG

tags :
Ποιοι πούλησαν  μετοχές της MIG μετά την ανακοίνωση του deal με την Πειραιώς; - Στα 1,27 ευρώ η καθαρή εσωτερική αξία της MIG
H Πειραιώς θα κερδίσει 300-400 εκατ ευρώ από το deal που πραγματοποίησε με την MIG
Από το γ΄ τρίμηνο του 2014 θα αρχίσει η σταδιακή ανάκαμψη της χρηματοοικονομικής θέσης της MIG κλείνοντας τον πολύχρονο καθοδικό κύκλο και τις μεγάλες σωρευτικές ζημίες που εμφάνισε λόγω υποαξιών στις αποτιμήσεις.
Στο α΄ τρίμηνο του 2014 η MIG εμφάνισε ζημίες 51,7 εκατ μειωμένες σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2013.
Η καθαρή εσωτερική αξία της MIG ανέρχεται στα 978 εκατ ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,27 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή της MIG βρίσκεται στα 0,4430 ευρώ ή περίπου 0,10 ευρώ χαμηλότερα από τα 0,54 ευρώ που είναι η τιμή όπου θα μετατρέψει η Πειραιώς το ομολογιακό σε μετοχές της MIG.
Η τράπεζα Πειραιώς έχει κάθε συμφέρον η μετοχή της MIG να κινηθεί όσο το δυνατό υψηλότερα ώστε να αποκομίσει υπεραξίες.
Σπεύδουμε να αναφέρουμε ότι η Πειραιώς είναι δυνητικός πωλητής του 17,7% της MIG που θα αποκτήσει έναντι 90 εκατ σε σύνολο ομολογιακού 250 εκατ ευρώ.
Κατά ορισμένες πηγές η Πειραιώς θα μπορούσε να ρευστοποιήσει την συμμετοχή της στην MIG στα 0,8 με 1 ευρώ.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που διερευνήθηκε ήταν ποιοι επενδυτές πούλησαν το τελευταίο διάστημα από την ημέρα ανακοίνωσης του deal με την Πειραιώς και εν συνεχεία.
Με βάση έγκυρες πληροφορίες, οι μικρομέτοχοι πούλησαν και οι ξένοι αγόρασαν όλες τις μετοχές που πουλήθηκαν όπερ σημαίνει ότι οι ξένοι αγόρασαν πάλι στα χαμηλά.
Η Πειραιώς όπως έχουμε αναφέρει θα κερδίσει από 300 έως 400 εκατ από το deal με την MIG και η MIG θα κερδίσει διπλασιασμό της κεφαλαιοποίησης της και εταιρίες που θα εξαγοράσει με την στήριξη της Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης