Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) – Οι θυσίες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται διεθνώς – Αξιοσημείωτη η φρασεολογία του Fitch για την ελληνική οικονομία

Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) – Οι θυσίες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται διεθνώς – Αξιοσημείωτη η φρασεολογία του Fitch για την ελληνική οικονομία
Συνάντηση με Σαμαρά στον απόηχο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch
Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μια κλίμακα από «Β-» σε «Β» από τον οίκο αξιολόγησης Fitch αποτίμησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη συνάντηση τους, Σαμαράς και Στουρνάρας εξέτασαν πέρα από την αναβάθμιση του οίκου Fitch και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Ο οίκος Fitch είναι από τους πλέον αυστηρούς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Στουρνάρας μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας πως«η φρασεολογία που χρησιμοποιεί είναι αξιοσημείωτη, καθώς μιλά για αξιοθαύμαστη προσαρμογή».
«Αυτό σημαίνει πως οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς. Πρέπει να τις διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση του ο οίκος Fitch υπογραμμίζει ότι η μείωση του ελλείμματος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών των δυο προγραμμάτων διάσωσης της χώρας υπήρξε αξιοθαύμαστη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης