Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση η κυβέρνηση να εφαρμόζει το τροϊκανό μνημόνιο

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση η κυβέρνηση να εφαρμόζει το τροϊκανό μνημόνιο
Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα ωφελήσει τη Δημοκρατία και τον λαό, σημείωσε το στέλεχος του κόμματος
Θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης έθεσε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, τονίζοντας ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα ωφελήσει τη δημοκρατία και τον λαό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λαφαζάνη, «πολιτική νομιμοποίηση η κυβέρνηση αυτή δεν είχε για να εφαρμόζει αυτό το τροϊκανό μνημονιακό πρόγραμμα, διότι άλλα μάς έλεγε πριν τις εκλογές και άλλα εφάρμοσε μετεκλογικά. Όλο αυτό το διάστημα, αυτή η πολιτική και λαϊκή έγκριση δεν υπάρχει».
Πρόσθεσε δε, ότι αυτό δεν ισχύει πολύ περισσότερο τώρα, «μετά τις ευρωεκλογές, διότι η Ν.Δ. είναι δεύτερο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ ή Ελιά, όπως μεταλλάχθηκε, είναι τέταρτο κόμμα και με ένα ποσοστό χαμηλότερο από το εθνικό του ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει κοινοβουλευτική, αριθμητική βάση για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής».
Ερωτηθείς με ποιους θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε κυβέρνηση με όσους ήταν διατεθειμένοι να στηρίξουν ένα συνεπές, σταθερό, αντιμνημονιακό και προοδευτικό πρόγραμμα.
«Θα κάνουμε κυβέρνηση με δυνάμεις αριστερές, προοδευτικές, αυτές που είναι αποφασισμένες να στηρίξουν με σταθερότητα και συνέπεια ένα αντιμνημονιακό, προοδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δηλαδή που είναι στον πυρήνα των αντιλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ.
»Εάν είχαμε εθνικές εκλογές και το ερώτημα ετίθετο από εμάς σε αυτή τη βάση και ψήφιζαν οι πολίτες σε αυτή τη βάση, θα ήταν όλοι υποχρεωμένοι να κάνουν αντίστοιχες τοποθετήσεις και το αποτέλεσμα θα ήταν νομίζω πολύ διαφορετικό και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πολύ διαφορετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης