Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣτΕ - Πράσινο φως στη μεταβίβαση του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ - Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές - Παράθυρο για αλλαγή της απόφασης

ΣτΕ - Πράσινο φως στη μεταβίβαση του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ - Απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές - Παράθυρο για αλλαγή της απόφασης
Πιθανή η επαναξιολόγηση του ζητήματος σε περίπτωση νέων προσφυγών
Πράσινο φως στη μεταβίβαση του 30% των εκτάσεων του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας τις σχετικές προσφυγές.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμες όλες τις αιτιάσεις των προσφυγόντων καθιστώντας ωστόσο, πιθανή την επαναξιολόγηση του ζητήματος σε περίπτωση νέων προσφυγών.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «οι πράξεις που προσβάλλονται δεν έχουν επενέργειες για τους προσφεύγοντες και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ».
Εναντίον της μεταβίβασης του 30% του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ είχαν προσφύγει οι Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου, η Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης αλλά και 10 κάτοικοι της περιοχής.
Να σημειωθεί πως το 30% του Ελληνικού αφορά την αποκρατικοποίηση των εξής εκτάσεων:
-    5.249.873 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού
- 426,011 τ.μ. του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά
- 529.792 τ.μ. του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και
- έκταση 4.850 τ.μ. στη χερσόνησο του Αγίου Κοσμά (εξοχικό κέντρο Ακρωτήρι έκτασης 670 τ.μ., στεγασμένοι χώροι 160 τ.μ., κ.λπ.).
Σημειώνεται πως πλειοδότρια εταιρεία του σχετικού διαγωνισμού αποκρατικοποίσης, ανακηρύχθηκε η Lamda Development.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης