Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΣΕΒ - Καμία διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση χωρίς τη γνώμη μας - Στις 19:30 η «απάντηση» Σαμαρά

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΣΕΒ - Καμία διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση χωρίς τη γνώμη μας - Στις 19:30 η «απάντηση» Σαμαρά
Με δεδομένο το εκλογικό αποτέλεσμα αυτή η κυβέρνηση στερείται ηθικής και πλειοψηφικής νομιμοποίησης, δήλωσε ο Τσίπρας
Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να συνεχίζει κρίσιμες διαπραγματεύσεις που αφορούν το μέλλον της χώρας χωρίς τη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τώρα είναι πρώτο κόμμα.
Αυτό ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί σε "βάρος της κοινωνίας δικές της μνημονιακές δεσμεύσεις".
Ο Τσίπρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση "δεν μπορεί για τον Διοικητή της ΤΤΕ ή για τον επίτροπο να μην λάβει υπόψη τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ".'
Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, σήμερα στις 19:30.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Στα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην ελληνική οικονομία αναμένεται να αναφερθεί στην ομιλία του στη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς θα σταθεί ιδιαίτερα στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2014, ενώ θα επιμείνει στο ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
ο Α. Σαμαράς θα αναφερθεί στις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν και γίνονται προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. Σημειώνοντας πως ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά σημεία της ανάκαμψης. Θα μιλήσει για την σημασία της ανάπτυξης προκειμένου μέσω και των επενδύσεων να αρχίσει η επανεκκίνηση της οικονομίας.
Επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής αναμένεται να εξαπολύσει από το βήμα του ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο Α. Τσίπρας θα αναφερθεί στο μνημόνιο και θα επαναλάβει πως «η συνταγή δεν βγαίνει».
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας - με δεδομένο και το εκλογικό αποτέλεσμα - θα τονίσει ότι αυτή η κυβέρνηση στερείται ηθικής και πλειοψηφικής νομιμοποίησης.
Τέλος ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας - εν μέσω σεναρίων για ανασχηματισμό - αναμένεται να υπερασπιστεί το έργο του, αναφέροντας όσα σημαντικά έχουν επιτευχθε3ί στο μέτωπο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους; μήνες.
Ο κ. Στουρνάρας, μάλιστα θα πει ότι το κυριότερο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει αυτή την στιγμή η κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, εκεί όπου θα κριθεί και το μεγάλο στοίχημα.
Να σημειωθεί ότι η αυριανή η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ θα επικυρώσει την αλλαγή ηγεσίας στο Σύνδεσμο. Επικεφαλής του ΣΕΒ αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον κ.Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος υπηρέτησε για τέσσερις συνεχόμενες θητείες ως πρόεδρος του ΣΕΒ.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα μετέχουν ο κ. Δ. Παπαλεξόπουλος, ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος, ο κ. Ευάγ. Μυτιληναίος, ο κ. Πάνος Μαρινόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος, ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και η κ. Σοφία Εφραίμογλου.

(πρώτη ενημέρωση 28 Μαΐου 2014, 08:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης