Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τίτλοι τέλους από τον Γ. Στουρνάρα για την ΤτΕ - Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να εγκαταλείψω το υπουργείο Οικονομικών

Τίτλοι τέλους από τον Γ. Στουρνάρα για την ΤτΕ - Δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να εγκαταλείψω το υπουργείο Οικονομικών
Ζητώ συγγνώμη αν μια ανθρώπινη στιγμή δημιούργησε πρόβλημα
Οριστικό τέλος στα σενάρια εγκατάλειψης του υπουργείου Οικονομικών και μετακίνησής του στην Τράπεζα της Ελλάδος έβαλε, απευθείας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο Γιάννης Στουρνάρας.
"Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση που μου εμπιστεύτηκαν. Ζητώ συγγνώμη αν μια ανθρώπινη στιγμή δημιούργησε πρόβλημα", δήλωσε, στον απόηχο της χθεσινής αναταραχής και έντονης φημολογίας.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος αναμένεται να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Ταυτόχρονα, παραδέχθηκε ότι πολλά από τα μέτρα που ελήφθησαν υπό μεγάλη πίεση και σημείωσε ότι «σήμερα η οικονομία εμφανίζει μεγαλύτερες δυνατότητες».
Στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι οι «συνήθεις ύποπτοι» - οι συνεπείς φορολογούμενοι - ήταν αυτοί που σήκωσαν το βάρος, ωστόσο δεσμεύθηκε πως αυτό θα αλλάξει.
"Η Ελλάδα έχει ακόμη ένα υπόλοιπο 15% της δημοσιονομικής προσαρμογής που πρέπει να υλοποιήσει. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσω των μεταρρυθμίσεων", εξήγησε επίσης ο υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης