Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Γ. Ζανιάς - Μονιμοποιείται μια ανοδική τάση στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας - Η αγορά αποκτά δυναμική - Συνάντηση με Χατζηδάκη

Γ. Ζανιάς - Μονιμοποιείται μια ανοδική τάση στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας - Η αγορά αποκτά δυναμική - Συνάντηση με Χατζηδάκη
Στο τέλος Απριλίου τα δάνεια που είχαν εγκριθεί ανέρχονταν στο ύψος των 1,65 δισ. ευρώ
Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γ. Ζανιάς, το γεγονός πως έχει αρχίσει να μονιμοποιείται μια ανοδική τάση στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες.
«Η αγορά έχει αρχίσει να αποκτά κάποια δυναμική και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, διότι σημασία έχει η τάση αυτή. Διότι εδώ πρόκειται για μια διαρκή διαδικασία. Και αν προστίθενται όπως βλέπουμε από μήνα σε μήνα 150 με 200 εκατ. ευρώ στις χρηματοδοτήσεις, είναι πάρα πολύ σημαντικό», σημείωσε ο κ. Ζανιάς, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.
Στο τέλος Απριλίου τα δάνεια που είχαν εγκριθεί, βάσει των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου Ανάπτυξης, ανέρχονταν στο ύψος των 1,65 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το τέλος Μαρτίου, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.
«Η συζήτηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών πιστοποίησε ότι κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται στην τραπεζική αγορά. Και αυτό ισχύει σίγουρα περισσότερο σε σχέση με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Ανάπτυξης», υπογράμμισε ο υπουργός.
Ερωτηθείς για το εάν αυτά τα ποσά έχουν εκταμιευτεί, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι "αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τις επιχειρήσεις είναι οι εγκρίσεις, διότι έχοντας την έγκριση έχουν το πράσινο φως από τις τράπεζες προκειμένου να προχωρήσουν στα σχέδιά τους. Εάν κανείς θέλει να φτάσει μέχρι το επίπεδο των εκταμιεύσεων, θα δει ότι και εκεί οι αριθμοί είναι θετικοί. Διότι και στις εκταμιεύσεις, δηλαδή αφού έχουν πληρωθεί κάποιες προϋποθέσεις που τίθενται στις συμβάσεις μεταξύ των Τραπεζών και των επιχειρήσεων, τα ποσά ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ".
Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι σε σχέση με τα δάνεια που παρέχονται μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, διαπιστώνεται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν υπογραφεί συμβάσεις περίπου 900 εκατ. ευρώ - σημειώνεται ότι το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων είναι 1.440.000.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2015- και θα έχουν εκταμιευτεί 700 εκατ. ευρώ.
Επίσης, συνέχισε ο υπουργός, είχαμε διαβεβαιώσεις από όλες τις τράπεζες ότι εντός του Ιουνίου θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τη στήριξη και μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης