Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica bank: Κερδοσκοπικά παιχνίδια στην μετοχή - Στην ΑΜΚ των 300 εκατ το ΤΣΜΕΔΕ θα καταβάλλει 100 εκατ και 200 εκατ σχήμα ξένων

tags :
Attica bank: Κερδοσκοπικά παιχνίδια στην μετοχή -  Στην ΑΜΚ των 300 εκατ το ΤΣΜΕΔΕ θα καταβάλλει 100 εκατ και 200 εκατ σχήμα ξένων
Κερδοσκοπικά παιχνίδια στην μετοχή της Attica bank....ενόψει της αύξησης κεφαλαίου στο +10% στα 0,14 ευρώ
(upd)Η αύξηση κεφαλαίου των 300 εκατ ευρώ που θα υλοποιήσει η Attica bank θα καλυφθεί επιτυχώς με βάση όλες τις ενδείξεις εξού και η άνοδος που καταγράφεται στην μετοχή με κέρδη +10% στα 0,14 ευρώ.
Η αύξηση κεφαλαίου θα υλοποιηθεί με τιμή που θα προέλθει από reverse split.
Αν υποθέσουμε ότι το reverse split πραγματοποιείται με χρηματιστηριακή τιμή π.χ. τα 0,25 ευρώ και επιλεγεί η σχέση 10 προς 1 η αναπροσαρμοσμένη χρηματιστηριακή τιμή θα είναι 2,5 ευρώ.
Σε αυτή την τιμή θα πρέπει να προσδιοριστεί ένα discount περίπου 30% για τη τελική τιμή της αυξήσεως κεφαλαίου.
Η άνοδος που συντελείται στην μετοχή της Attica bank πέραν από τα προφανή κερδοσκοπικά χαρακτηριστικά είναι απόρροια τόσο της αύξησης κεφαλαίου καθώς οι μέτοχοι θα ήθελαν υψηλότερη τιμή γιοα να υλοποιήσουν ΑΜΚ καθώς και οι επιδόσεις α΄ τριμήνου που κατέδειξαν ότι η τράπεζα μπορεί να περάσει σε κέρδη έστω και λογιστικού τύπου.
Η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους και συνολικά των εσόδων ήταν ενθαρρυντική σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2013.
Η αύξηση κεφαλαίου των 300 εκατ όπως έχουμε αναφέρει θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε το ΤΣΕΜΔΕ να παραμείνει ο βασικός μέτοχος από 51% στο 33%.
Θα συμμετάσχει με 100 εκατ ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ θα τα καταβάλλει σχήμα μετόχων διεθνών επενδυτών κατά τα πρότυπα της Eurobank.
Είναι πιθανό το 10% της έκδοσης να διατεθεί μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα σε ιδιώτες μετόχους οι οποίοι έχουν υποστεί λογιστική ζημία καθώς συμμετείχαν στην προηγούμενη αύξηση πριν 8 μήνες στα 0,30 ευρώ.
To έχουμε επισημάνει για όλες τις τράπεζες και θα το αναφέρουμε και για την περίπτωση της Attica bank.
Η ΑΜΚ του 2013 ήταν χείριστη για τους μετόχους.
Η αύξηση κεφαλαίου του 2014 με χρηματιστηριακούς όρους θα είναι πολύ καλύτερη από την οποία οι επενδυτές θα επιτύχουν πολύ καλές αποδόσεις.

(πρώτη ενημέρωση 2 Ιουνίου 2014, 11:40)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης