Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεχωριστή ομάδα κρούσης με τους νέους Ευρωβουλευτές δημιουργεί ο Σαμαράς - Επικεφαλής ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ξεχωριστή ομάδα κρούσης με τους νέους Ευρωβουλευτές δημιουργεί ο Σαμαράς - Επικεφαλής ο Μ. Κεφαλογιάννης
Ο Βενιζέλος θα απουσιάζει στο εξωτερικό αύριο και μεθαύριο – Αδύνατος ο ανασχηματισμός πριν από την Πέμπτη
(upd)Ως ομάδα κρούσης στο ευρωκοινοβούλιο αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τους νεοεκλεχθέντες ευρωβουλευτές, με αφορμή την αναβάθμιση του ρόλου του ευρωπαϊκού οργάνου.
Σήμερα οι νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της ΝΔ επισκέφτηκαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος και τους έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις.
Παράλληλα ορίστηκαν οι τομείς ευθύνης που θα αναλάβει ο καθένας τους στις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
Νωρίτερα, περί τις 12:50 ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του Αν. Σαμαρά με τον Υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος δεν έκανε καμία ουσιαστική δήλωση κατά την αποχώρηση του. 
Ο Γ.Στουρνάρας περιορίστηκε να δηλώσει ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τις επόμενες δόσεις και τα προαπαιτούμενα, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις.
Μάλιστα, προέβη στη σιβυλική δήλωση ότι για τη συνάντηση είχε υπάρξει ανακοίνωση από... χτες. 
Οι πληροφορίες που διαρρέουν να κάνουν λόγο για κλείσιμο των εκκρεμοτήτων στο Υπουργείο ενόψει του ανασχηματισμού.
Οι συζητήσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν φουντώσει τα τελευταία 24ωρα, με το Μαξίμου να επιθυμεί τελικά να κλείσει το ζήτημα γρηγορότερα από τον αρχικό σχεδιασμό, ώστε να μην μείνει πίσω το κυβερνητικό έργο, ενόψει μάλιστα της έλευσης της τρόικας τον Ιούλιο.
Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο οικονομικό επιτελείο, όμως περισσότερο και από τα πρόσωπα το ερώτημα αφορά στις πολιτικές, καθώς τα σχέδια του Μαξίμου για κινήσεις ελάφρυνσης των φορολογούμενων συναντούν την αντίδραση των εταίρων και δανειστών, που ανησυχούν για «χαλάρωση» της εφαρμογής του προγράμματος.
Την ίδια ώρα, σε ανοιχτή επικοινωνία είναι το πρωθυπουργικό επιτελείο με τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος δείχνει να «εργάζεται» για μια περισσότερο κεντροαριστερή κυβέρνηση.
Σήμερα το ΠαΣοΚ έχει στην κυβέρνηση τέσσερις υπουργούς (Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης, Μανιάτης, Τσαυτάρης) όπως επίσης αναπληρωτές υπουργούς (Γεννηματά, Γρηγοράκος) και υφυπουργούς (Χριστοφιλοπούλου, Κεγκέρογλου, Κεδίκογλου).
Εκτός από ένα ή δύο ονόματα εξ αυτών, η ηγεσία του ΠαΣοΚ δείχνει να επιθυμεί την παραμονή τους στα υπουργεία, ενώ ήδη έχει σχηματοποιήσει τις προτάσεις της για τη διαμόρφωση πιο κοινωνικής κατεύθυνσης στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Πάντως, ο Βενιζέλος θα απουσιάζει στο εξωτερικό αύριο και μεθαύριο, επομένως, όποια πρωτοβουλία εκ μέρους του Μαξίμου για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν θα αναληφθεί πριν από την Πέμπτη.

(πρώτη ενημέρωση 2 Ιουνίου 2014, 12:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης