Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η προειδοποίηση σοκ των Γερμανών και η απώλεια 825 χιλ ψήφων απαξιώνουν τον Στουρνάρα που ευθύνεται για την ήττα

Η προειδοποίηση σοκ των Γερμανών και η απώλεια 825 χιλ ψήφων απαξιώνουν τον Στουρνάρα που ευθύνεται για την ήττα
Ο Στουρνάρας που επέδειξε υποτέλεια και άλλοι υπουργοί….που εμφανίστηκαν σφόδρα μνημονιακοί οδήγησαν σε ήττα την κυβέρνηση
Τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα που θα κρίνουν τον ανασχηματισμό της κυβερνήσεως ήδη κυλούν αντίστροφα.
Ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός καλείται να διαχειριστεί μια σημαντική ήττα για την κυβέρνηση η οποία έχασε 825 χιλιάδες ψήφους σε διάστημα 2 ετών μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
Η ΝΔ ηττήθηκε και από τα Δεξιά και από τα Αριστερά ενώ και το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε από τα Αριστερά.
Ο ανασχηματισμός για να αποτελέσει εφαλτήριο νέας πορείας και όχι εμπαιγμό στην κοινωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει ουσιώδεις αλλαγές και όχι επιβράβευση αυτών που στιγμάτισαν το κυβερνητικό έργο.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών εφάρμοσε την οικονομική πολιτική την οποία προφανώς και υιοθετούσε.
Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ήταν η βασική αιτία της ήττας μαζί με την απαράδεκτη, την ντροπιαστική υποτέλεια και ενδοτικότητα που επέδειξε το ΥΠΟΙΚ στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης του χρέους.
Η περίφημη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε «Γιάννη ξέχνα το» είναι απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της Ελλάδος.
Η Ελλάδα είναι άβουλη, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί η Ελλάδα πρέπει να ξεχάσει.
Ο Γιάννης Στουρνάρας παρουσιάζεται από πολλούς ως ο υπουργός Οικονομικών που έφερε σε πέρας το έργο της κυβέρνησης….αλλά οι φίλοι δημοσιογράφοι του πολιτικού ρεπορτάζ τον βγάζουν από έξω από την κριτική νομίζοντας ότι τον προστατεύουν.
Ο Γιάννη Στουρνάρας φέρει μεγάλη ευθύνη για την ήττα της κυβέρνησης, είτε μας αρέσει είτε όχι η ήττα και η απώλεια 825 χιλιάδων ψήφων έχει ονοματεπώνυμο.
Η ήττα της κυβέρνησης έχει δύο διαστάσεις
1)Πολιτική ήττα οι λανθασμένοι χειρισμοί στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής που οδήγησαν την Δεξιά εκτός ΝΔ
2)Οικονομική ήττα όπου η κοινωνία έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ως εδώ με τα μνημόνια και την λιτότητα.
Ήταν η τελευταία προειδοποίηση της κοινωνίας προς την κυβέρνηση.
Ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορεί να δώσει το πράσινο φως να μετακινηθεί ο Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδος….γιατί με μια τέτοια κίνηση θα επιβραβεύει τον άνθρωπο που η κοινωνία καταδίκασε.
Οι 825 χιλιάδες ψηφοφόροι που γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση αν δουν φαινόμενα βολέματος των φίλων θα εξοργιστούν ακόμη περισσότερο.
Ο Στουρνάρας όμως αποτελεί casus belli για σχεδόν όλα τα κόμματα.
Βουλευτές της ΝΔ τον κατηγορούν ότι φέρει ευθύνη για την ήττα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν τον στηρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο Στουρνάρας έχει αποτύχει μάλιστα είχαν υποβάλλει και πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του, η Χρυσή Αυγή όπως και το ΚΚΕ τον επικρίνουν σφόδρα.
Ο Στουρνάρας αν μετακινηθεί στην ΤτΕ θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και εκ των πραγμάτων θα είναι ένας αναξιόπιστος κεντρικός τραπεζίτης που κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα το σέβεται.
Μέρος της ήττας της κυβέρνησης φέρει και ο Στουρνάρας λοιπόν.
Όμως μέσα σε αυτό το κλίμα, θα πρέπει να αποτιμηθεί και ο ρόλος της Γερμανίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα ακόμη κινδυνεύει να βγει από το ευρώ αν δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Αν αυτή η δήλωση πραγματοποιείτο 3 ή 5 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό ναι ή όχι;
Το ΔΝΤ και οι δηλώσεις του Σόιμπλε του υπουργού Οικονομικών αποδεικνύουν ότι για τους διεθνείς παράγοντες η Ελλάδα ακόμη βρίσκεται εντός χρεοκοπίας.
Όλα αυτά δεν αποτελούν επιτυχία αλλά αποτυχία και αν η κυβέρνηση επιβραβεύσει την αποτυχία τότε η κοινωνία θα εξοργιστεί ακόμη περισσότερο.
Αν νομίζετε ότι είναι εικασίες ας δούμε την εξέλιξη των πολιτικών γεγονότων προσεχώς και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης