Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) – Χρονιά ρεκόρ το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό –Τεράστιες οι προοπτικές της Αθήνας

Κεφαλογιάννη (υπ. Τουρισμού) – Χρονιά ρεκόρ το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό –Τεράστιες οι προοπτικές της Αθήνας
Ειδικά η πρωτεύουσα έχει τεράστιες προοπτικές με τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της, τις τοποθεσίες της και τις δυνατότητες συνεδριακού τουρισμού, ανέφερε η υπουργός
Χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2014 η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «επιστρέφει δυναμικά για να μείνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».
Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «το 2014 έχει ξεκινήσει με παρά πολύ καλές προϋποθέσεις, πρόκειται για νέα χρόνια ρεκόρ. Το 2013 είχαμε 15% αύξηση τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων σε σχέση με το 2012».
Πρόσθεσε δε, ότι ειδικά η πρωτεύουσα έχει τεράστιες προοπτικές με τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της, τις τοποθεσίες της και τις δυνατότητες συνεδριακού τουρισμού και επισήμανε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων με μείωση της γραφειοκρατίας μέσω υπηρεσιών one stop shop και έγκριση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στην Μήλο και την Τζια.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το πλαφόν είναι τα 20 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας το καλοκαίρι, ενώ μόνο στην Κρήτη αναμένονται 5,5 αφίξεις τουριστών με βάση τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης