Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χρηματιστηριακά παιχνίδια με επίκεντρο την Attica bank – Κάποιοι πρόθυμοι ανεβάζουν την μετοχή….για να διαμορφώσουν την τιμή της αμκ

tags :
Χρηματιστηριακά παιχνίδια με επίκεντρο την Attica bank – Κάποιοι πρόθυμοι ανεβάζουν την μετοχή….για να διαμορφώσουν την τιμή της αμκ
Η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank θα είναι επιτυχή...
Χρηματιστηριακά παιχνίδια λαμβάνουν χώρα με επίκεντρο τη μετοχή της Attica bank η οποία σχεδιάζει την αύξηση κεφαλαίου των 300 εκατ ευρώ και η οποία θα είναι επιτυχής.
Η μετοχή και σήμερα σημειώνει κέρδη 7,8% (έφθασε έως +10,6%) στα 0,1520 ευρώ ενώ στο διήμερο σημειώνει άνοδο +20%.
Η αύξηση κεφαλαίου άπαξ και το ΤΣΜΕΔΕ θα συμμετάσχει με 100 εκατ αλλά και ομάδα ξένων επενδυτών με 200 εκατ θα είναι επιτυχής καθώς η τράπεζα αξίζει….την αυτονομίας της στο ελληνικό banking, επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Όμως η άνοδος που συντελείται προβληματίζει καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ανατιμητικής κερδοσκοπίας.
Κάποιοι πρόθυμοι ανεβάζουν την μετοχή για να διαμορφώσουν την τιμή της αυξήσεως κεφαλαίου των 300 εκατ ευρώ.
Όπως πλειστάκις φορές έχουμε αναφέρει η  αύξηση κεφαλαίου θα υλοποιηθεί με τιμή που θα προέλθει από reverse split.
Αν υποθέσουμε ότι το reverse split πραγματοποιείται με χρηματιστηριακή τιμή π.χ. τα 0,18 ευρώ και επιλεγεί η σχέση 10 προς 1 η αναπροσαρμοσμένη χρηματιστηριακή τιμή θα είναι 1,8 ευρώ στα 0,22 ευρώ η αναπροσαρμοσμένη τιμή στα 2,20 ευρώ κ.ο.κ
Σε αυτή την τιμή θα πρέπει να προσδιοριστεί ένα discount περίπου 30% για τη τελική τιμή της αυξήσεως κεφαλαίου.
Όμως υπάρχει και ένας άλλος λόγος που έχει ενδιαφέρον, για την άνοδο της μετοχής της Attica bank.
Οι μέτοχοι που συμμετείχαν στην αμκ του 2013 στα 0,30 ευρώ έχουν κάθε συμφέρον να ενισχύεται η μετοχή γιατί έτσι περιορίζεται το dilution.
Είναι διαφορετικό να υλοποιηθεί ΑΜΚ στα 0,18 προ reverse split και διαφορετικό π.χ. στο 0,3 ευρώ αλλάζει του συσχετισμούς απίσχνασης.
Η αύξηση κεφαλαίου των 300 εκατ όπως έχουμε αναφέρει θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε το ΤΣΕΜΔΕ να παραμείνει ο βασικός μέτοχος από 51% στο 33%.
Θα συμμετάσχει με 100 εκατ ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ θα τα καταβάλλει σχήμα μετόχων διεθνών επενδυτών κατά τα πρότυπα της Eurobank.
Είναι πιθανό το 10% της έκδοσης να διατεθεί μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα σε ιδιώτες μετόχους οι οποίοι έχουν υποστεί λογιστική ζημία καθώς συμμετείχαν στην προηγούμενη αύξηση πριν 8 μήνες στα 0,30 ευρώ.
To έχουμε επισημάνει για όλες τις τράπεζες και θα το αναφέρουμε και για την περίπτωση της Attica bank.
Η ΑΜΚ του 2013 ήταν χείριστη για τους μετόχους.
Η αύξηση κεφαλαίου του 2014 με χρηματιστηριακούς όρους θα είναι πολύ καλύτερη από την οποία οι επενδυτές θα επιτύχουν πολύ καλές αποδόσεις και ειδικά οι ιδιώτες θα αξίζει να συμμετάσχουν αρκεί να ληφθούν οι κατάλληλες πρόνοιες.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 11:58 3 Ιουνίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης