Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s - Γιατί Γερμανία και Iαπωνία λαμβάνουν υψηλότατες αξιολογήσεις, ενώ διαθέτουν χρέος 80% και 214% του ΑΕΠ, αντίστοιχα

Moody’s - Γιατί Γερμανία και Iαπωνία λαμβάνουν υψηλότατες αξιολογήσεις, ενώ διαθέτουν χρέος 80% και 214% του ΑΕΠ, αντίστοιχα
Στο "Aaa" η αξιολόγηση για τη Γερμανία και στο "Αα3" για την Ιαπωνία
Υψηλό χρέος αλλά και… υψηλή αξιολόγηση είναι η κοινή συνισταμένη της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά.
Ειδικότερα, παρά το υψηλό χρέος που διαθέτουν, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s παρέχει και στις τρεις χώρες υψηλές ή σχεδόν άριστες αξιολογήσεις.
Ποιο είναι το κοινό μυστικό της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά όμως;
Σύμφωνα με την Moody’s, η "κοινωνικοποίηση" του χρέους, η θεσμική λειτουργία του κράτους και η υψηλή δημοσιονομική ευελιξία «χαρίζουν» στις τρεις χώρες μία υψηλή αξιολόγηση, αγνοώντας πλήρως το «βραχνά» του χρέους.
Στην περίπτωση της Γερμανίας μάλιστα, η Μoody’s κάνει λόγο για μία από τις πιο ισορροπημένες οικονομικά χώρες του πλανήτη, διαθέτοντας αρμονική δημοσιονομική πολιτική.
Να σημειωθεί πως η Γερμανία λαμβάνει την αξιολόγηση «Αaa», η Ιαπωνία την αξιολόγηση «Aa3» και ο Καναδάς την αξιολόγηση «Αaa».
Αντίστοιχα το ύψους του χρέους ανέρχεται στο 80% του ΑΕΠ για τη Γερμανία, στο 214% του ΑΕΠ για την Ιαπωνία και στο 84% του ΑΕΠ για τον Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης