Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ζητεί η ΓΣΕΕ - «Η κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο»

Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ζητεί η ΓΣΕΕ - «Η κυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο»
"Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις"
«Να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις και να επαναπροσλάβει άμεσα τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών» ζητεί από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ.
Καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ αύριο Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας, η Συνομοσπονδία προσθέτει πως «οι εργγαζόμενοι συνεχίζουν να δέχονται πολυμέτωπη επίθεση, με την κυβέρνηση να τους αντιμετωπίζει ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους».
«Με αυτή την τακτική και πρακτική στέλνει στον Καιάδα εκτός από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους, με δόλιες μεθόδους αξιολόγησης και διαθεσιμοτήτων που στόχο έχουν την απόλυση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του δημοσίου» προσθέτει.
Καταλήγοντας, διαμηνύει πως θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα «για να μπει οριστικό τέλος στις ανάλγητες πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και που επιχειρούν να στρέψουν τη μια ομάδα εργαζομένων ενάντια στην άλλη».
Υπενθυμίζεται πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους, ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης του Πρωτοδικείου, που διέταξε την επαναπρόσληψή τους, κρίνοντας παράνομη τη διαθεσιμότητά τους.
Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του είχε υποβάλει αίτηση προσωρινής διαταγής κατά της επαναπρόσληψης των καθαριστριών, που όμως απορρίφθηκε.
Παράλληλα, έχει καταθέσει αίτησης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου, καθώς και αίτηση αναίρεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης