Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η απάντηση Στουρνάρα στην Κομισιόν για τον Θεοχάρη - Κακώς εκδηλώθηκε ανησυχία - Yπάρχει αίσθημα ευθύνης στην κυβέρνηση

Η απάντηση Στουρνάρα στην Κομισιόν για τον Θεοχάρη - Κακώς εκδηλώθηκε ανησυχία - Yπάρχει αίσθημα ευθύνης στην κυβέρνηση
Η παραίτηση του Χ. Θεοχάρη αποτελεί αιτία βαθιάς ανησυχίας, είχε δηλώσει νωρίτερα η Κομισιόν
"Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της οποίας εκφράζει δυσαρέσκεια για την παραίτηση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη.

Η δήλωση του Γ. Στουρνάρα
Κακώς εκδήλωσε ανησυχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Ό,τι επιτεύχθηκε στην Ελλάδα, επιτεύχθηκε με το αίσθημα ευθύνης της κυβέρνησης, των βουλευτών που τη στηρίζουν και κυρίως με τις θυσίες του ελληνικού λαού. 

Η ανακοίνωση της Κομισιόν
Ο κ. Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας. Η διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η εξέλιξη αυτή είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας.
Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας.
Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης, η καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση αυξανόμενων δημοσίων εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης