Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το θυελλώδες παρασκήνιο της παραίτησης του πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη....

Το θυελλώδες παρασκήνιο της παραίτησης του πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη....
Η μαραθώνια συνάντηση με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα
Το πρώτο εξιλαστήριο θύμα στον βωμό του επικείμενου ανασχηματισμού, μετά τα αρνητικά για την κυβέρνηση εκλογικά αποτελέσματα, αποτέλεσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Μετά από πεντάωρη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, παρουσία του συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου και του στενού συνεργάτη του υπουργού, Νίκου Καραβίτη, ο κ. Θεοχάρης υπέκυψε στις ισχυρές πιέσεις και υπέβαλε την παραίτησή του «για προσωπικούς λόγους».
«Κανένας δεν είχε το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Φεύγω με το κεφάλι με ψηλά», είπε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων έντονα συγκινημένος, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
«Παρέλαβα κατεστραμμένες υπηρεσίες στο υπουργείο, τελωνεία, ΔOY, και η δουλειά την οποία κάναμε στο θέμα της διοίκησης ήταν σημαντική», τόνισε ο κ. Θεοχάρης, στέλλοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «ο ίδιος δεν ελάμβανε αποφάσεις για τα φορολογικά μέτρα» και πως δουλειά του ήταν να τα εφαρμόζει.
Σε μπαράζ ερωτήσεων που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους, για το αν νιώθει «αποδιοπομπαίος τράγος», προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση στην κυβέρνηση, απάντησε με νόημα: «Δεν νιώθω εξιλαστήριο θύμα, γιατί δεν υπάρχει κάτι στραβό. Αυτοί που το βλέπουν, ας κοιτάξουν τα δικά τους στραβά».
Για τη συνεργασία του με τον Γ. Στουρνάρα, ο γενικός γραμματέας είπε ότι ήταν πολύ καλή, ενώ ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά του είπε ότι η συμβολή του ήταν καθοριστική, εκθειάζοντας το έργο του.
«Η τρόικα έχει ήδη ενημερωθεί για την παραίτηση του κ. Θεοχάρη», σημείωσε ο υπουργός, ερωτηθείς για το κλίμα δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει στους δανειστές η παραίτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης