Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Wall Street Journal - Η Ελλάδα… στρώνει το κόκκινο χαλί στους επενδυτές, ενόψει της αποκρατικοποίησης 13 κεντρικών λιμανιών

Wall Street Journal - Η Ελλάδα… στρώνει το κόκκινο χαλί στους επενδυτές, ενόψει της αποκρατικοποίησης 13 κεντρικών λιμανιών
Συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην αμερικανική εφημερίδα
Έτοιμη να εκχωρήσει τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, δηλώνει η κυβέρνηση, ευελπιστώντας στην προσέλκυση επενδύσεων, αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ και στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα, μιλώντας στη Wall Street Journal, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να… στρώσει το κόκκινο χαλί στους επενδυτές, ενόψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης 13 κεντρικών λιμανιών της χώρας.
«Θεωρώ πως η διαχείριση των λιμανιών από ιδιώτες θα είναι πιο αποτελεσματική και πιο επιθετική» σημειώνει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και να προσελκύσει νέους επενδυτές.
Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει η Wall Street Journal, από το 2008 η κινεζική Cosco εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, κατατάσσοντάς τον στα 10 μεγαλύτερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων της Ευρώπης, καθώς υποδέχεται περίπου 4 εκ. κοντέινερ καθημερινώς.
Αυτή τη στιγμή, προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποκρατικοποίησης του λιμανιού, η οποία έχει προσελκύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους «παίχτες» του παγκόσμιου επενδυτικού κόσμου, όπως η δανέζικη A.P. Moeller Maersk και η αμερικανική Ιnternational Container Terminal and Ports America Group Holdings. Στην κούρσα βέβαια, βρίσκεται και η κινεζική Cosco, υπενθυμίζεται χαρακτηριστικά.
«Έχουμε σταματήσει να βάζουμε εμπόδια στο ιδιωτικό κεφάλαιο» υπερτονίζει ο Μ. Βαρβιτσιώτης, εκτιμώντας πως οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά για τα επόμενα 5 χρόνια θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης