Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Draghi - Βέτο στην τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Draghi - Βέτο στην τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ
Επί τάπητος το θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους
(upd) Συνάντηση με το διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi θα έχει σήμερα το απόγευμα στην Φρανκφούρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Η συνάντηση, η οποία ορίστηκε κατόπιν αιτήματος του κ.Τσίπρα, αναμένεται να επικεντρωθεί στην έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό δημόσιο χρέος ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να εκφράσει τις διαφωνίες του κόμματος του για το ζήτημα διαδοχής του Γ. Προβόπουλου στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας αναμένεται να θέσει το ζήτημα του κουρέματος του χρέους, λύση με την οποία είναι κατηγορηματικά αντίθετοι οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Από το ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται κατόπιν και των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΚΤ, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της ρευστότητας, ότι ο κ. Draghi και η ΕΚΤ είναι παράγοντες που έχουν διακηρύξει ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν το ευρώ στη διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης.
Επιπλέον, οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει στον Draghi το ζήτημα της διαδοχής του Γ.Προβόπουλου στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να καταστήσει σαφές πως η επιλογή του Γ. Στουρνάρα για την ΤτΕ συνιστά ένα στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης και ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δεσμεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική πολιτική που θα ασκήσει ως κυβέρνηση. Παράλληλα, επίκειται να διαμηνύσει στον M. Draghi, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί στην τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών στη θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας.
Μάλιστα, αναμένεται να προειδοποιήσει τον επικεφαλής της ΕΚΤ, πως μία τυχόν μετακίνηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ δεν θα δεσμεύει τη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αντικατάστασης του εν μέσω της θητείας του.
Άλλωστε, τα όσα συνέβησαν στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με τον Π. Δημητριάδη αποτελούν «οδηγό» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Τη διαφωνία του με την τοποθέτηση του κ. Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι στο ζήτημα αυτό θα μπορούσε «να υπάρξει διαβούλευση με τη Ν.Δ.», παρότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δυο κομμάτων.
Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να βρεθεί πρόσωπο ευρείας συναίνεσης και με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη φημολογούμενη τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι πρόκειται για μια νευαραλγική θέση εν όψει και της διαπραγμάτευσης του χρέους και για το λόγο αυτό το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί «θα μπορούσε να είναι ευρείας αποδοχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης