Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης – Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Draghi για να μπλοκάρει τον Στουρνάρα στην ΤτΕ – Η Ελλάδα κινδυνεύει με νέο Δημητριάδη

Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης – Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Draghi για να μπλοκάρει τον Στουρνάρα στην ΤτΕ – Η Ελλάδα κινδυνεύει με νέο Δημητριάδη
Σήμερα 10 Ιουνίου  ο ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με την ΕΚΤ...θέτοντας veto για τον Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ....
Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης εγείρεται καθώς για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει την ΕΚΤ και τον Μ. Draghi στην προσπάθεια του να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης να διορίσει τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε θέσει θέμα Στουρνάρα, δεν μπορεί ο υπουργός Οικονομικών που άσκησε μια οικονομική πολιτική που αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία να τον βολέψουν στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Για να γραφεί η αλήθεια ως έχει.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε την θέση του διοικητή της ΤτΕ κατά τρόπο ηθικά ανέντιμο και αντιθεσμικό μόνο και μόνο γιατί απώτερος στόχος τους ήταν να βολευτεί στην Κεντρική Τράπεζα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν προσφεύγει στην ΕΚΤ και στον Mario Draghi τονίζοντας ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Στουρνάρας αν τελικώς αναλάβει την ΤτΕ θα αντικατασταθεί.
Μάλιστα η συνάντηση του Μάριο Draghi της ΕΚΤ και του Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καθοριστεί για σήμερα 10 Ιουνίου αργά το απόγευμα.
Να σημειωθεί ότι προηγούμενο πρόωρης αντικατάστασης έχει υπάρξει στην ΕΕ κεντρικού τραπεζίτη του Πανίκου Δημητριάδη στην Κύπρο.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ένα ισχυρό πλεονέκτημα, αν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και αναλάβει την εξουσία, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να επικαλεστεί ότι…δεν μπορεί να αλλάξει ο διοικητής της ΤτΕ όταν….θα έχει προειδοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ΕΚΤ.
Αποτελεί πάντως ηθικά κατάπτυστη εξέλιξη το γεγονός ότι παρά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση συνεχίζει να εμμένει στην πολιτική βολέματος του Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Από την μια αδιαφορεί για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που φθάνει μέχρι την ΕΚΤ από την άλλη αδιαφορεί για την κοινωνία.
Ο Στουρνάρας αντικαταστάθηκε με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να έρθει αέρας αλλαγής.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προκαλεί την κοινωνία διορίζοντας τον Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος ο οποίος κατά τρόπο ηθικά ανέντιμο έφαγε την θέση του επιτυχημένου Γιώργου Προβόπουλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης