Τραπεζικά νέα

Προσβλητική και ντροπιαστική πρόθεση – Βολεύουν τον Στουρνάρα στην ΤτΕ και αυτό το ονομάζουν ανασχηματισμό – Αίσχος

Προσβλητική και ντροπιαστική πρόθεση  – Βολεύουν τον Στουρνάρα στην ΤτΕ και αυτό το ονομάζουν ανασχηματισμό – Αίσχος
Η κυβέρνηση αν βολέψει τον Στουρνάρα εις βάρος του Προβόπουλου θα έχει διαπράξει έγκλημα κατά της αξιοσύνης
Μόνο ως προσβλητική πρόθεση  μπορεί να χαρακτηριστεί το σχέδιο ντροπής της κυβέρνησης Σαμαρά να βολέψει τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
(Κατά πληροφορίες σήμερα 10 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η μετακίνηση - βόλεμα του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ)
Η κυβέρνηση αντικατέστησε τον Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών δήθεν για να περάσει το μήνυμα ότι αλλάζει στρατηγική αλλά ταυτόχρονα βολεύουν – όποιος ο ίδιος διαρρέει - τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Πρόκειται για μια προσβλητική, απαράδεκτη και ντροπιαστική εξέλιξη καθώς με αυτού του είδους τις στρατηγικές αποδεικνύουν ότι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό.
Είναι προκλητικό να αντικαθιστούν τον υπουργό Οικονομικών δήθεν για να σηματοδοτήσουν αλλαγή στρατηγικής και ταυτόχρονα να τον βολεύουν για 6 χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδος, διαρρέοντας ψέματα ότι ο διοικητής της ΤτΕ θα διαπραγματεύεται το χρέος.
Η ΤτΕ δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος, είναι ανεξάρτητη αρχή, υπάγεται στην ΕΚΤ και μόνο συμβουλευτικό ρόλο μπορεί να έχει σε τέτοιες διαπραγματεύσεις.
Όμως είναι προκλητικό και αυτό το επιχείρημα περί διαπραγμάτευσης για το χρέος όταν έχουν συμφωνηθεί οι παράμετροι 50 χρόνια επιμήκυνση και μείωση των επιτοκίων που είναι αυτονόητη όταν η ΕΚΤ έχει μειώσει στο ιστορικό χαμηλό στο 0,15% το επιτόκιο του ευρώ.
Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν τιμά τους ικανούς, όσους προσέφεραν έργο, όσους συνέβαλλαν στην διάσωση των τραπεζών όπως ο Γιώργος Προβόπουλος.
Η κυβέρνηση έδειξε με την στάση της ότι δεν θέλει τους ικανούς αλλά αρέσκεται να βολεύει τους κολλητούς.
Πρόκειται για επικίνδυνες πρακτικές που χλευάζουν την κοινωνία και προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη.
Το μήνυμα τους «κορόιδο κοινωνία γελάμε μαζί σου, βολεύουμε τους φίλους και σου λέμε ότι αδιαφορούμε για το μήνυμα που έστειλες στις ευρωεκλογές».
Η απόφαση αυτή αν μετουσιωθεί σε πραγματικό γεγονός θα  είναι επικίνδυνη για τον τόπο, επικίνδυνη για την κοινωνία και θα αποδείξει  ότι την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει η εθνική συστράτευση αλλά το πώς θα βολέψει αυτούς που υποστηρίζονται από την Γερμανία.
Η παρουσία του Στουρνάρα στην ΤτΕ είναι προσβλητική ενέργεια προς την κοινωνία.
Αφού ήταν ικανός γιατί τον αντικατέστησαν;
Και αφού τον αντικατέστησαν για να αλλάξουν πολιτική γιατί τον βολεύουν στην ΤτΕ;
Ως εδώ η κοροϊδία, ντροπή σας, η εξαπάτηση της κοινωνίας δεν έχει κανένα όριο.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης