Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

The Guardian - Ο ασυμβίβαστος μεταρρυθμιστής Γκ. Χαρδούβελης στο τιμόνι του ΥΠΟΙΚ

The Guardian - Ο ασυμβίβαστος μεταρρυθμιστής Γκ. Χαρδούβελης στο τιμόνι του ΥΠΟΙΚ
Όσον αφορά τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τονίζεται ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας και ότι επί των ημερών του εξήλθε στις διεθνείς αγορές
Στην ανάληψη της μείζονος σημασίας θέσης του υπουργού Οικονομικών από τον καθηγητή Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, εστιάζει άρθρο της βρετανικής Guardian για τον ανασχηματισμό, τον οποίο αποκαλεί ασυμβίβαστο μεταρρυθμιστή, που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο σε μια ευαίσθητη στιγμή, που η Ελλάδα ετοιμάζεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το χρέος.
Όσον αφορά τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τονίζεται ότι απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας και ότι επί των ημερών του η χώρα εξήλθε στις αγορές, ενώ τονίζεται ότι πιθανότητα θα αναλάβει τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οδηγήθηκε σε ευρύ ανασχηματισμό μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τον Μάιο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, καθώς στα μισά της κυβερνητικής θητείας, ο Α. Σαμαράς δέχεται αυξανόμενη πίεση από τα αντιμνημονιακά κόμματα της Αριστεράς και της Δεξιάς.
Γίνεται μάλιστα αναφορά στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο όπως σημειώνεται είδε τη δύναμή του να ενισχύεται στις ευρωεκλογές, λόγω της αύξησης της ανεργίας σε επίπεδα ρεκόρ, καθιστώντας το τρίτη πολιτική δύναμη.
Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες αποχωρήσεις υπουργών που προκάλεσαν τον θυμό του ελληνικού λαού, όπως για παράδειγμα του πρώην πλέον υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις αμφιλεγόμενες περικοπές στις δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης