Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επισημοποιήθηκε η τοποθέτηση Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ - Θερμές ευχαριστίες στον Γ. Προβόπουλο από τον Α. Σαμαρά

Επισημοποιήθηκε η τοποθέτηση Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ - Θερμές ευχαριστίες στον Γ. Προβόπουλο από τον Α. Σαμαρά
To ηθικό έγκλημα ολοκληρώθηκε στην ΤτΕ

(upd)Το ηθικό έγκλημα ολοκληρώθηκε.
Ο Γιώργος Προβόπουλος ο πλέον επιτυχημένος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αντικαθίσταται από τον Γιάννη Στουρνάρα.
Ο Γιώργος Προβόπουλος ο διοικητής της ΤτΕ που έφερε σε πέρας με επιτυχημένο τρόπο  την διάσωση των τραπεζών απομακρύνεται.
Η τύχη του banking περνάει στην νέα διοίκηση της ΤτΕ.

Αναλυτικά η επίσημη πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον διορισμό Διοικητή σύμφωνα με το άρθρο 29 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος

Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή.

Α. Σαμαράς - Ευχαριστώ θερμά τον Γ. Προβόπουλο

Τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο διοικητή της ΤτΕ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος προς το υπουργικό Συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η Χώρα μας».

Πρώτη ενημέρωση: 10:31, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης