Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν νομιμοποιείται να διαπραγματευτεί το χρέος η κυβέρνηση – Διαφωνία για την τοποθέτηση Στουρνάρα στην ΤτΕ

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δεν νομιμοποιείται να διαπραγματευτεί το χρέος η κυβέρνηση – Διαφωνία για την τοποθέτηση Στουρνάρα στην ΤτΕ
Δεν έπρεπε να κινηθεί μονομερώς στο θέμα του διοικητή της ΤτΕ η κυβέρνηση, τονίζει
Απέκλεισε το ενδεχόμενο Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για τη διαπραγμάτευση του χρέους ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για αυτό το θέμα με τους δανειστές.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για το χρέος, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον κύριο Σαμαρά για να διαπραγματευτούμε για το χρέος.
Ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Γκίκα Χαρδούβελη στο νευραλγικό υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών προέρχεται από το ίδιο υλικό με τον κ. Στουρνάρα και εξέφρασε τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την πιθανή τοποθέτησή του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον θεωρεί εκφραστή μιας συγκεκριμένης πολιτικής με την οποία «εμείς διαφωνούμε και θέλουμε την ανατροπή της».
Πρόσθεσε δε, ότι «ο κ. Στουρνάρας θα είναι θεματοφύλακας της μνημονιακής πολιτικής και από τη νέα του θέση» και τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας επισήμανε στο πλαίσιο της χθεσινής του συνάντησης με τον ευρωπαϊκό κεντρικό τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι, ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να κινηθεί μονομερώς στην τοποθέτηση του νέου διοικητή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης