Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Στουρνάρας διορίστηκε από ΔΝΤ και Γερμανία στην ΤτΕ και όχι από τον Σαμαρά – Κίνδυνος να εξελιχθεί σε φιάσκο…o θεσμός της ΤτΕ

Ο Στουρνάρας διορίστηκε από ΔΝΤ και Γερμανία στην ΤτΕ και όχι από τον Σαμαρά – Κίνδυνος να εξελιχθεί σε φιάσκο…o θεσμός της  ΤτΕ
Χρέος και ΤτΕ τα δύο επίμαχα σημεία...που θα ταλαιπωρήσουν τον πολιτικό βίο για καιρό....
Οι κρυφές συναντήσεις Στουρνάρα με το ΔΝΤ….που καθυστέρησε σκοπίμως να ανακοινώσει την έκθεση κόλαφος κατά της Ελλάδος για να μην υπάρξει πολιτικό πρόβλημα στις κυβέρνηση προεκλογικώς και η συναντήσεις με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ. Β. Σόιμπλε αποδεικνύουν ότι ο Στουρνάρας δεν διορίζεται από την κυβέρνηση του Σαμαρά αλλά από το ΔΝΤ και την Γερμανία.
Ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή συνάντηση με τον Draghi της ΕΚΤ έθεσε επί τάπητος το θέμα τόσο της διαπραγμάτευσης του χρέους όσο και του προσώπου που θα αναλάβει την ΤτΕ.
Είναι πρώτη φοράς που η ΕΚΤ δέχεται να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση στην Ελλάδα.
Ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα haircut στην ΕΚΤ που αποτελεί μέρος της Τρόικα και αυτό αποτελεί μια πολιτική εξέλιξη καθώς…η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί τις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πετύχει το βέλτιστο στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.
Προφανώς και η αναδιάρθρωση μέσω επιμήκυνσης θα είναι λύση παρωδία.
Ταυτόχρονα ο Τσίπρας έθεσε θέμα Στουρνάρα για την ΤτΕ καθώς αν υπάρξει αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα μια άλλη κυβέρνηση θα μπορεί να αντικαταστήσει τον Στουρνάρα χωρίς να μπορεί να φέρει καμία αντίρρηση η ΕΚΤ καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τον Draghi.
Ο Στουρνάρας ο οποίος διορίζεται στην ΤτΕ με εντολή όχι Σαμαρά αλλά Γερμανίας και ΔΝΤ κινδυνεύει να είναι διοικητής της ΤτΕ με ημερομηνία λήξεως και να υποστεί ότι υπέστη και ο Πανίκος Δημητριάδης στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου που αντικαταστάθηκε κακήν κακώς.
Τόσο το θέμα του χρέους όσο και το θέμα του διοικητή της ΤτΕ βρίσκονται υπό αιρέσεις άπαξ και η κυβέρνηση Σαμαρά εγκλημάτησε ηθικά και απέδειξε ότι οι ικανότητες δεν επιβραβεύονται αλλά οι κολλητοί φίλοι και όσοι εντρυφούν στις καλές δημόσιες σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης