Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΤτΕ - Προκλητική η τοποθέτηση Στουρνάρα - Δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ΤτΕ - Προκλητική η τοποθέτηση Στουρνάρα - Δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση
Η απόφαση για την τοποθέτηση Στουρνάρα στην ΤτΕ δεν δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το διορισμό του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδας.
Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας στην χθεσινή του συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi άσκησε βέτο στην τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ.
Μάλιστα διεμήνυσε ότι αν υπάρξει αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, μια άλλη κυβέρνηση θα μπορεί να αντικαταστήσει τον Στουρνάρα χωρίς η ΕΚΤ να φέρει αντίρρηση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τον Draghi.
Με σημερινή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει προκλητική την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ καθώς «δεν λαμβάνει υπόψη της τους πολιτικούς συσχετισμούς και την αναγκαιότητα διαβούλευσης για μια τόσο σημαντική θέση».
Ακόμη η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει τόσο κρίσιμες αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε να θεωρεί, ότι δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με μια τέτοια απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης