Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«O υπέρμαχος της λιτότητας Γ. Στουρνάρας διοικητής της ΤτΕ - Αντικαθιστά τον Γ. Προβόπουλο που είχε δηλώσει πως επιθυμεί ανανέωση της θητείας του»

«O υπέρμαχος της λιτότητας Γ. Στουρνάρας διοικητής της ΤτΕ - Αντικαθιστά τον Γ. Προβόπουλο που είχε δηλώσει πως επιθυμεί ανανέωση της θητείας του»
Τα νέα καθήκοντα και η μεγαλύτερη πρόκληση του νέου διοικητή της ΤτΕ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ
Υπέρμαχο της λιτότητας και της βαθύτερης οικονομικής σύγκλισης στην Ευρωζώνη χαρακτηρίζει τον Γ. Στουρνάρα ο διεθνής Τύπος, σχολιάζοντας τη μετακίνησή του στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος.
"Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, αιχμή του δόρατος για την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική σταθερότητα, δύο χρόνια μετά την παρ' ολίγον έξοδό της από το ευρώ, είναι ο επόμενος διοικητής της ΤτΕ", σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.
Όπως προσθέτει το πρακτορείο, ο Γ. Στουρνάρας πιστώνεται την  επιτυχία της ανάκαμψης της Ελλάδας από τις ημέρες εκείνες που βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής.
Με τον Γ. Στουρνάρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών, η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές τον Απρίλιο για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, συμπληρώνει το Reuters.
Ως υπουργός Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε υπέρμαχος της αυστηρότερης οικονομικής σύγκλισης στην Ευρωζώνη, τονίζει επίσης το πρακτορείο.
"Ο Γ. Στουρνάρας αντικαθιστά στη διοίκηση της ΤτΕ τον Γ. Προβόπουλο, τον άνθρωπο που επόπτευσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στα χρόνια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολουθεί η χώρα. Ο Γ. Προβόπουλος είχε δημοσίως δηλώσει πως επιθυμούσε ανανέωση της θητείας του στην ΤτΕ", σημειώνει το Reuters.
"Ο Γ. Στουρνάρας είναι ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, αντικαθιστώντας τον Γ. Προβόπουλο, τον άνθρωπο που διασφάλισε τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στα χρόνια της κρίσης", αναφέρει, από την πλευρά του, το Bloomberg.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα νέα καθήκοντα του Γ. Στουρνάρα περιλαμβάνουν τη θωράκιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, όσο η χώρα βρίσκεται στη φάση της ανάκαμψης και της εξόδου από την κρίση.
"Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας γίνεται ο νέος διοικητής της ΤτΕ", επισημαίνει, με τη σειρά της, η Wall Street Journal, αναφερόμενη στον Γιάννη Στουρνάρα.
"Ο διορισμός του Γ. Στουρνάρα στη διοίκηση της ΤτΕ έχει στόχο τη διασφάλιση της συνέχισης των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση", προσθέτει η εφημερίδα για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως από εδώ και στο εξής η μεγαλύτερη πρόκληση του νέου διοικητή της ΤτΕ θα είναι η διαχείριση του "βουνού των μη εξυπηρετούμενων δανείων που συσσωρεύτηκαν στις ελληνικές τράπεζες στη διάρκεια της κρίσης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης