Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Νέος διοικητής της ΤτΕ ο Γ. Στουρνάρας, βασικός υποστηρικτής των πολιτικών της τρόικας - Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει την αντικατάστασή του

Citigroup - Νέος διοικητής της ΤτΕ ο Γ. Στουρνάρας, βασικός υποστηρικτής των πολιτικών της τρόικας - Ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει την αντικατάστασή του
Η αντικατάσταση του Γ. Προβόπουλου είχε προεξοφληθεί μετά τον ανασχηματισμό
Aναμενόμενη χαρακτηρίζει η Citigroup την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος, σε αντικατάσταση του Γ. Προβόπουλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις της Τετάρτης.
"Η αντικατάσταση του Γ. Προβόπουλου από τον Γ. Στουρνάρα είχε προεξοφληθεί", σημειώνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε σημερινή 10σέλιδη έκθεσή τους (ημερομηνίας 12 Ιουνίου), υπό τον τίτλο "ECB’s Mersch: ABS To Be Part Of The Solution".
Σύμφωνα με τη Citigroup, η μετακίνηση του Γ. Στουρνάρα στη διοίκηση της ΤτΕ χαρακτηρίστηκε πλέον δεδομένη από τη στιγμή που στον ανασχηματισμό της Δευτέρας το νευραλγικό υπουργείο Οικονομικών πέρασε στα χέρια του Γκίκα Χαρδούβελη.
Εστιάζοντας στην τελευταία ομιλία του απερχόμενου διοικητή της ΤτΕ, του Γ. Προβόπουλου, η αμερικανική τράπεζα στέκεται στις παροτρύνσεις του για την επίτευξη της μεγαλύτερης συνεννόησης σε πολιτικό επίπεδο, ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης.
"Ο Γ. Στουρνάρας αποτελεί τον βασικό υποστηρικτή των πολιτικών λιτότητας που ζητά η τρόικα", σπεύδει να υποστηρίξει η Citigroup για να προσθέσει στη συνέχεια πως η αλλαγή σκυτάλης στην ΤτΕ έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει ήδη δηλώσει πως θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αντικατάσταση του Γ. Στουρνάρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης