Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καλύφθηκαν ομόλογα της MIG ύψους 251,83 εκατ. ευρώ από την Τρ. Πειραιώς - Ενισχύεται κεφαλαιακά ο όμιλος MIG

Καλύφθηκαν ομόλογα της MIG ύψους 251,83 εκατ. ευρώ από την Τρ. Πειραιώς - Ενισχύεται κεφαλαιακά ο όμιλος MIG
Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου της MIG
Την κάλυψη ομολογιών ύψους 251,83 εκατ. ευρώ από την Τρ. Πειραιώς ανακοίνωσε η Marfin Investment Group.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Marfin Investment Group ανακοινώνει ότι σε εκτέλεση της στρατηγικής συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς, η τελευταία κάλυψε 251.835.900 ομολογίες της Α΄ Σειράς του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου έκδοσης της MIG και κατέβαλε το ποσό των 251.835.900 ευρώ.
Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου της MIG, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής του Ομίλου.
Η MIG θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή των νέων ομολογιών προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. και θα ενημερώσει σχετικά το επενδυτικό κοινό με νεώτερη ανακοίνωση.
Κατόπιν της έκδοσης των ανωτέρω ομολογιών, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG αποφάσισε όπως τερματισθεί η διάθεση των εναπομεινασών ομολογιών αμφοτέρων Σειρών του ΜΟΔ από αυτό.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί να προβεί σε μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές της MIG τουλάχιστον για το ποσό των 90.000.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 17,7% του μετοχικού κεφαλαίου της MIG με τιμή μετατροπής 0,54 ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ.
Πρόθεση των δύο μερών είναι η μετατροπή του συνόλου των ομολογιών που θα αποκτηθούν από την Τράπεζα Πειραιώς σε μετοχές είτε από την ίδια είτε μέσω της διαθέσεώς τους σε θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές κοινής αποδοχής. Επίσης σε περίπτωση μελλοντικής πώλησης των μετοχών που θα κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην MIG έχει συμφωνηθεί δικαίωμα προτίμησης στους υφιστάμενους βασικούς μετόχους της MIG μέσω υπόδειξης του Διοικητικού της Συμβουλίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης