Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία - Μαίνεται ο αγώνας των αρχών κατά του καρτέλ των ναρκωτικών

Αλβανία - Μαίνεται ο αγώνας των αρχών κατά του καρτέλ των ναρκωτικών
Στα πλαίσια της κυβερνητικής εκστρατείας
Οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας κατέσχεσαν, αργά χθες το απόγευμα, περισσότερους από δέκα τόνους κάνναβης, στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης κατά του καρτέλ των ναρκωτικών.
Για την επιτυχία της επιχείρησης, που έλαβε χώρα στο χωριό Lazarat, στα νότια της χώρας, επιστρατεύτηκαν 800 αστυνομικοί, οι οποίοι προσέγγισαν το χωριό, ήδη, από τη Δευτέρα.
Οι αρχές δήλωσαν ότι ένας αστυνομικός και δύο πολίτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, καθώς στην προσπάθειά τους να καταλάβουν το χωριό συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από βαριά οπλισμένους άνδρες.
Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πριν την έλευση των αρχών στο χωριό, οι καλλιεργητές της μαριχουάνας προσπάθησαν να καταστρέψουν τα φυτά, βάζοντάς τους φωτιά.
Στο χωριό Lazarat παράγονται κάθε χρόνο 900 κάνναβης, η αξία των οποίων αγγίζει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που μεταφράζεται στο ήμισυ του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Αλβανίας.
Η επιχείρηση έρχεται ως μέρος της εκστρατείας της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης να πατάξει την οικονομία της μαριχουάνας στην προσπάθειά της να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης