Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στουρνάρας - Kίνδυνος έλλειψης collaterals από τις ευρωπαϊκές τράπεζες για τα TLTROs της ΕΚΤ - Τεράστιο βήμα προόδου η τραπεζική ένωση

Στουρνάρας - Kίνδυνος έλλειψης collaterals από τις ευρωπαϊκές τράπεζες για τα TLTROs της ΕΚΤ - Τεράστιο βήμα προόδου η τραπεζική ένωση
Ευάλωτες σε μελλοντικές κρίσεις οι ευρωπαϊκές τράπεζες, λόγω των κρατικών ομολόγων που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους
Για τον κίνδυνο πιθανής έλλειψης collaterals, από την πλευρά των ευρωπαϊκών τραπεζών, για τη συμμετοχή στα φθηνά δάνεια της ΕΚΤ, προειδοποίησε ο νέος διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας.
"Είναι πιθανό να σημειωθεί έλλειψη" υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας από το βήμα της ημερίδας «Τραπεζική ένωση, νομισματική πολιτική και οικονομική ανάπτυξη», που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής.  
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε στις 5/6 ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, είναι πολύ σημαντικά για την τόνωση της ρευστότητας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Ο νέος διοικητής της ΤτΕ χαρακτήρισε μεγάλο βήμα προόδου για το μέλλον της Ευρωζώνης τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης.
Ο κ. Στουρνάρας δεν δίστασε να διαμηνύσει πως οι ισχυρές τράπεζες στην Ευρωζώνη είναι υπερβολικά μεγάλες, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους μεγάλη κλίμακα κρατικών ομολόγων, γεγονός που τις καθιστά ευάλωτες σε τυχόν μελλοντικές κρίσεις.
Τέλος ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης, τότε θα έχει ανακτηθεί η αξιοπιστία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης